31 Oktober

2010-10-31
20:37:31

Ville inte kliva upp i morse ur sängen. Dels pga. av att kudden var sjukt skön som jag köpte igår. Plus att jag kände på mig att det skulle vara tryckt stämning av vissa ur besättningarna. Och så vart det ju. Kände redan på morgonen på jettin att besättningarna inte hälsade på mig. Fick en klump i halsen men kämpade på. Skulle över med massa saker till Abu Mosad som var längst ut på jettin. Ingen som hjälpte mig så fick improvisera lite, men jag klarade mig. Hade gått betydligt mycket fortare om någon hjälpt mig, men nej nu ska jag få sota för att jag berättade.
Ja vi får se hur länge det ska behöva vara så då, just nu känns det inge bra iallafall. Skulle hållt tyst. Vill inte hamna fel med besättningarna, då kommer jag få ett helvete. Men va fan skulle jag göra? Om jag hade vart tyst om det så hade det kunna utvecklats till något annat. Och jag hade haft skit jobbigt att vara på Francesca och jag hade mått dåligt av att vara där. Hoppas och tror att det verkligen var rätt beslut.

Jag känner mig kränkt och nervärderad. Va fan skulle han seriöst tjäna på det där?

Iallafall så har jag vart borta i huvet hela dagen, förkylningen har börjat lätta. På morgonen var jag hes och hade hosta. Nu har jag bara hosta så det börjar gå över. Har köpt halstabletter nu, strepsils med honung och citron. Så hoppas jag ska få ordning på halsen fort nu.

Idag iallafall så var jag på Giftun Island med Anton och Nasser. Det var skönt för då behövde jag inte gå i vattnet på förmiddagen, och det är positivt eftersom jag inte är frisk än.
Nasser var väldigt kall och off mot mig hela förmiddagen, så efter lunchen så frågade jag honom om jag gjort något mot honom. Vi tog ett långt snack och pratade igenom det som hänt lite grundligare. Och nu tror jag vi är på rätt fot igen. Han var inte allts lika off när vi gick av så det var bra att vi hade ett litet prat.
Efter lunchen så stannade vi vid Small magawish för det blåste ganska mycket, och jag frågade anton och nasser om det var 100% nödvändigt att alla guiderna måste vara i vattnet. Som tur var ville inte alla ner i vattnet, så det räckte med att de var i. Det var skönt så nu kanske jag kan bli lite mer frisk.

Tillbaka på DC så hade jag och Christina inventering. Hatar att räkna alla dessa jävla fenor. Ska ta kort på det någon dag så ska ni få se hur det ser ut. Jävla helvete säger jag alltså.

Efter jobbet så gick vi ett mysigt gäng till La Luna. Åt nån gräddstuvning med Kött och champinjoner, med potatismos. Trodde ärligt att det skulle vara godare men men. Efter det så har jag handlat lite och köpt halstabletter! Nu sitter jag här och lyssnar på Hoffmaestro. Mysiga dom där =)

En sak jag har märkt är att i denna lilla håla så vet alla allt direkt. Som tillexempel visste NASSER?! att jag vart ute och ätit glass med Videobubbles Ronny?! Alltså va fan. Hur i satan kan han veta det? Plus att han vet att jag får glass och gottigott från Amaar på Nora. Apropå Amaar så ringde han mig idag och så sa han att han hade något till mig. Och när vi var tillbaka på jettin så sa han till mig och komma. Och så sa han "I have icecream for you" Shiises... Inte bra, tror han har förhoppningar och det känns inte bra.
Men för att återgå till ämnet så vet alla allt direkt. Så fort man gör något eller säger något så vet hela Dykcentret det direkt. Det är en stor nackdel. Man får ju inge privatliv.
Idag har jag verkligen längtat hem och önskat att jag inte sagt något. Kommer nog bli en tuff tid framöver. Jävla skit.
Bjuder på lite bilder från idag ialf för att trösta er i Halloweenmörkret där hemma!

Här hamnade Cecilia brevid mig


=) Titta Filip vad jag har gjort åt dig, hoppas du vart nöjd


Bättre än att jobba på Macdonalds Hälla?






Idag funderade jag på om jag ska tattuera in Mustang loggan någonstans på kroppen..


Bättre än att stå i kassan på Musses Kiosk?
Jouni och Anton här


Såg att jag nu finns som staff på Colonas hemsida! Yey! =) Tjecka in deeet
http://www.colona.com/Staff.aspx?centerId=1

Simma Lugnt!


30 Oktober

2010-10-30
18:08:05

Haft en dag off idag, fy satan va skönt det har vart. Sov till typ 9-10 idag, och sen har jag slappat framför tvn och datan och halv sovit fram till typ 1-2, och då gick jag och köpte lunch på Burgerking. Mums.
Efter att jag ätit lunch så åkte jag och Christina till Abu Ashala i gamla Hurghada för att leta täcke och kudde till mig. Vi hittade det! Yey! För sisådär 450 pund allt tillsammans. Sen köpte jag lite skogsbärstea och lite musli. Gottigott med tea, nu kan jag ha TEA PARTY! haha, har två olika sorter nu, en skogsbär och en mint tea.

Efter Abu Ashala så gick vi förbi en dykshop för Christina skulle kika på nå dykgrejjor. Sen vart det jalla buss hem igen.

Btw så har vi fått ett husdjur. En liten ödla som springer omkring. Gunnar och Christina har sagt att det är bra att dom är i lägenheten för dom äter småkryp. Så den skall inte jagas iväg. Lite läskigt men men. Han bits ju inte ialf.
Igår kväll fressent så när jag gick hem från viking så var det folksamling utanför längenhetsporten. Det var nå problem med avloppet och det bubblade upp massor av avloppsvatten ut ur brunnen. Hela gatan var täckt med stinkande vatten. Det var inte mys. Hoppas det bara var vatten och inte från toaletten. Det luktade unken fjärt iallafall. Så inte mysigt.

Imorgon har jag Giftun island trip. Skön faktiskt, för då behöver jag bara vara i vattnet en gång. Och då ska jag pröva min nya shortie.

Nu ska jag och Christina gå och äta på Laluna, de andra nissarna skall på White sensation ikväll och festa. Jag förstår inte hur folk orkar när det är sånt påfrestande jobb vi har, och vi har sånt ansvar inför gästerna. Man kan inte vara bakis eller helt slut på jobbet, så därför hänger inte jag med. Jag vet att jag iallafall inte klarar av att vara uppe sent och sen vara pigg dagen efter. Tråkig jag vet, men man känner sig självt best själv.

Hörde att WB hemma i Västerås fått sitt serveringstillstånd indraget. Hejsanhoppsan så det kan gå....

Muräna


Simma lugnt!


29 Oktober

2010-10-29
16:14:33

Tjollihopp
Fy satan va skönt att sova idag. Tog det riktigt lugn imorse och åt frukost till att lyssna på P4 Västmaland morgon, det var mysigt =)
Sen vart det att åka med Christina och Henrik med Jalla buss till Apollobusmeeting som skulle börja vid 11 men vart senare. Så var klara runt halv två. Då var jag hungrig kan jag meddela, så då vart det en half grilled chicken @ Summerland 2! Yey gott! Har planerat att köpa Creps till middag sen. mmm.. 
Så nu sitter jag här och snörvlar och nyser samt lyssna på lite musica på spotify. Läser även en blogg från australien ( http://mammavillinteveta.blogspot.com/ ), det är ett gäng grabbar som dragit dit. Roande att läsa faktiskt. Iochmed att jag vill dit till nästa höst så är det kul att läsa om deras äventyr. Skulle vilja göra något liknande, och bara festa och ha kul. Men man ska ju ha pengar till de också. Men fan, det är min nästa mål att komma dit. Här är det fan inge festande, det är bara jobb jobb jobb. Se bara på stackars Gunnar, han kom hem igår med Christina från 6 dagars safari och så fick han reda på att han skulle ut idag igen på 7 dagars safari. Att höra till är att han redan vart ute på 2 safaris utan uppehåll. Sen väntar 2 safaris till.. Ingen ledighet emellan eller något, stackarn.
Så 4 lediga dagar har ju han definitivt inte fått, lilla vän. Tycker verkligen synd om honom, han såg jätte sliten ut igår kväll. Sjänker en tanke till honom <3

Pappa här får du ett uppdrag, kan du se vad detta är för bil? Tänkte att du kanske kan se det. Den passar liksom inte in i stilen och kulturen som är här så tycker den är ganska spännande.




Såhär ser bakgatorna typ ut, dock ser det väldigt städat ut på denna bild.


Hittade en undervattens bild bland mina bilder, ett stycke snigel


Simmalugnt!



28 Oktober

2010-10-28
19:49:22

Jag säger bara INTE OKEJ! Men det är ju löst nu, behöver förhoppningsvis aldrig mer se dig!

Åkte på full day snorkling idag med båten Francesca, med Nasser och Britta. Dagen har varit lugn ute på sjön, vinden kommer från söder igen så det har inte vart några speciella vågor.
Vi hade bara finnar med på båten idag så stackars Britta fick nog jobba mest. Det ska jag åtgälda henne för någon gång =)
Jo juste, vaknade upp i morse med jordens nästäppa. Och idag på båten utvecklades det till halsont och uppsvällda halsmandlar. det suger.
Fick som tur var en halv dag off imorgon. Skönt! Har buss meeting imorgon vid 11, så det är najs.

Var och hämtade ut min weetsuit idag med Jouni, skönt! Så nu kommer jag slippa frysa. sen gick vi till Summerland 2 och åt en half grilled chicken. ;) Som vanligt. Jo fressten, helt galet. När vi var på väg att hämta våra wetsuits så vart vi vittnen till värsta krocken. En MC som körde in i en buss. Det var två personer på mcn och dom flög, och chaffören i bussen sprang iväg. Det såg riktigt illa ut, och det förskräckligaste var att inte en jävel stannade för att hjälpa dem. Usch. Jag vart helt paralyserad och chockad efteråt. Jag höll på att spy. Inte roligt. Då slog det mig att om vi är med om en krock så är det ju ingen som kommer bry sig. Jag vill åka hem till trygga Sverige.

Simma lugnt där hemma! Nu ska jag till nya marinan och käka glass med en kille från videobubbles! See ya!



27 Oktober

2010-10-27
22:35:27

Tjenixen
Dagen började med pickup ute vid Saraya. (hotellet mitt ute i ingenstans). Efter att jag tagit med mig gästerna till DC så väntade en ofixad båt, eftersom både jag och Ahmeed var ute på pickup. Så det var snabba bud med att fixa iordning båten Abu Mosad. Dock helt i onödan, kunde tagit det betydligt mycket lugnare, för en pickup kom sisådär 1 h försent, och gjorde att hela tidsplanen ut till Sharbelerk (? Stavning) vart helt förskjuten. Men men, vi åkte dit iallafall och på vägen ut hittade vi delfiner! SKÖNT säger jag bara eftersom att gästerna verkade ganska pisst på att fått vänta så länge. (btw så var jag på dolphinspotting idag)
Vi kom fram väldigt sent, och då vart det snorkling direkt.
Vi hade gäster kvar på båten så jag stannade då på den. Vi la till brevid Nora 2, och fy satan vilket glatt och roligt gäng det var på den båten. Det var massa små barn, speciellt 2 små pojkar i sisådär 5-6 års åldern som pratade med mig ganska mycket. Amaar tyckte att jag skulle komma till köket så jag gick dit, självklart så följde pojkarna efter, och rätt som det är när jag står och pratar med Amaar så är det någon av ungarna som tar mig på skärten =O Hahahha. Jag höll på att dö, jag skratta så jag storkna! Ungarna sprang fnittrande därifrån och jag stod som en fågelholk. haha. Jävla ungar. Och han den andra i besättningen (vet inte vad han heter) såg det hela och han garva så han höll på att trilla av båten. Äjj riktigt kul.

Jag mötte Gunnar och Christina med deras Safari båt också när vi låg ute vid dolphinhouse! Jag vart så till mig så att när jag sprang bak mot aktern av båten så höll jag på att trilla. Haha, hur hade det sett ut om jag trillat och slagit mig, eller fallit i vattnet. haha. Smarta jag.
Men så iallafall sprang jag och vinkade och vart hur glad som hällst av att se dom =)
Apropå Gunnar och Christina så flyttade Joha ut idag, så nu är jag själv hemma tillsdess att dom kommer tillbaka =(

Iallafall när vi var påväg tillbaka till DC så fick besättningen, Ahmeed och Machmood för sig att skapa lite musik med lite hinkar och shit, så ska bjuda på lite bilder.

Efter jobbet så vart det en komplicerad bil/bussresa in mot stan med Johan. Orkar inte ta det nu, men den vart impulsiv kan jag meddela. Galet. (btw, så är Johan en ny snorkelguide som kom för typ 2 dagar sen)
Ja sen så åt jag, cicci, britta och Johan på det nya egyptiska ute haket som Hasan visade oss igår. Det var mums!
Jaja, här kommer lite bilder, simma lugnt!



Machmood, ny snorkelguide på Colona =)


Haha, Afrikanskt party på Abu Mosad


26 Oktober

2010-10-26
22:07:20

Tjenixen
Jadu morgonen började med att jag vaknade vid 5 tiden av den där jävla böneutropet. Så det vart öronproppar den timmen som var kvar tills klockan skulle ringa. sedan vart det pickup ut tilll landet/hotellet ingenstans. Galna busschafförer säger jag bara. Vi hade 45 min på oss, och det sa jag till chaffören, men tror ni han tog det lugnt eller? Nej han körde så fort så att "spärr" tutan som ligger på 120 km/h började tjuta väldigt många gånger. Så ja, vad resulterade det i om inte att vi kom 20 min för tidigt till pickuppen. Så fick vänta sjukt länge innan gästerna kom.
Väl på dykcentret så var planeringen ändrad igen, så vart med Mohammed på fulldaysnorkling istället för med Ahmeed.
Vi åkte till Aquarium, där var det sjukt strömt idag. Åh fy fan va vi fick jobba.
Vi simmade utmot West sidan och försökte hålla ihop gruppen så bra det gick. Tror du det gick bra eller? Kan ju svara att det kunde gått bättre om det inte hade vart en båt som fått för sig att lägga till precis där vi var just precis då. Panik då en stor båt kommer och vi är mitt uppe iallting. Nej fyfan. Det kunde man vart utan i den strömmen. Så nu är jag helt slut. Riktigt träningspass.
Ja efter Aquarium så åkte vi till small Magawish och tog en snorkeltur där. Det var mysigt för det var inte lika vågit och stömmt där.
Efter jobbet idag så gjorde vi inventeringen super snabbt då jag tog initativet till att räka alla 500 fenor direkt när alla tjeckat ut. Vilket gjorde att vi var klara med hela inventeringen redan medans gästerna till och med var kvar. HA! det har aldrig hänt förut. Mitt motto är att få allt jobbigt överstökat så fort som möjligt, vilket jag alltid har haft som motto. =)

Efter jobbet vart det att försöka ragga tag i en Jalla buss. Misslyckades dock och vi tog taxi istället. Sen käkade jag, Cecilia, Hasan och Anton på ett riktigt egyptiskt hak. Så Sarah, nu kan jag meddela att jag ätit riktigt egyptisk mat! KACHING. Riktigt billigt och gott. Man åt med händerna btw. Det var lite äckligt, men men det fanns ett äckligt handfat man kunde tvätta händerna i. Men frågan är hur ren man egentliten vart. För det var inte frächt nej.

Efter maten så satt vi en lille stund på nå cafe men sen orkade jag och cecilia inte vara kvar så vi drog och åt en DONKEN glass. Mums. 
Har försökt ta ut pengar idag också, men misslyckas överrallt. Så ska kontakta banken och se va fan felet är. Så här kan det inte vara.

Simma lugnt! Puss =) 



25 Oktober

2010-10-25
21:29:58

Tjollahoppigalopp
Idag har dagen inte börjat bra. Först inatt när jag sov så var det någon vid 12 tiden inatt utanför fönstret som hade sina barn med sig. Och dom hade någon jävla trudiluttande melodi som spelade i typ en timme med ojämna mellanrum. Sådär så man precis hann försöka somna så började dom spela igen. Sjukt drygt. Jag vart tvungen att ta mina öronproppar fast fungerade dock inte så jätte bra.
Sen så vid 5 så halv sov jag, och så självklart är det bönutrop.... Jippie.. då kunde jag inte heller sova. Öronproppar igen. Jävla böneutrop som förstör min skönhetsömn.
Så med andra ord ingen bra sömn. Dagen slutade inte där. Jag och Joha skulle försöka få ut pengar från mitt konto på en bankomat för det fungerade inte igår när jag skulle handla en våtdräckt ju. Och nej, det fungerade inte idag heller.... Skit
Sen vart jag inslängd på en pickup ut till ingenstans för att hämta 8 personer för att Jouni hade blivit sjuk, så när jag skulle gå på staff bussen så vart jag inslängd på det. Hamnade som tur var rätt, fast inte chaffören talade engelska. Han fick prata med Bedawe som fick förklara på Arabiska vart jag skulle.
När jag kom till DC så hade jag blivit flyttad från min snorkelbåt med Robert till Giftun trip med Ahmeed. JAHA, när man är inställd på något och sen 5 min innan båtarna ska gå så blir det helt ändrat. Baaaah.. Impulsivt var det ja. Men så jag hamnade på Giftun Island, och vi åkte med båten Nora 2. Älskar maten och besättningen där så det var inga problem =)

Hihi, Amaar är för söt. vi fick besök av glass båten på sista stoppet så han hade köpt en glass åt mig som jag fick när vi var på väg tillbaka till Magawish. Den var lite smält men aaaw, han vet hur mkt jag älskar glass så det var sött ;) Sen frågade han om jag ville med ikväll och äta glass på nya marinan med han och en annan från besättningen. Självklart tackar jag inte nej till gratis glass så OFC!
Så efter att jag käkat med Cecilia och Joha på Hardys? Vet inte om det hette så? Men typ burgerking liknande ställe ialf. Så träffade jag och Cecilia Amaar och den andra av besättningen, och så käkade vi mumsimums glass. mmmh. De bjöd självklart på glass och taxi! vi fick inte betala något allts. hihi. Najs.
Så dagen började skit, men slutade med gratis glass och taxi! Me like. Snart kommer Johas tjej Anna hit, han är och hämtar henne nu. Det ska bli kul =)
Simma lugnt där hemma! Puss













24 Oktober

2010-10-24
21:14:13

Jaså, ryckterna säger att det är Söndag?
Så får väl gå på dom. Man har verkligen ingen koll allts på dagarna här nere. Helt vansinnigt.
Idag vaknade jag med hemlängtan så var väldigt tillbaka dragen idag på förmiddagen. ville vara helst för mig själv.
Var på dolphinspotting idag med Ahmeed. vi såg dock inga delfiner. det sög.
vi kunde inte åka ut till Sharbelerk idag heller pga. av att det blåste för mkt. Så det vart Aquarium, Big Magawish och Small Magawish. Inte lika spännande, men hey vad ska man göra liksom?
Inventeringen idag gick skit smidigt och allt var färdigräknat på ett kick. vi hjälptes åt som ett riktigt vinnarlag idag. det var skönt.
Så sen bar det av in till Sheraton Street (stora shopping gatan där vi bor) för att sen åka till Gamla Hurghada med Joni, Britta och Cecila till en dykbutik för att köpa våtdräckt.
Dom hade super bra erbjudande, för en shortie och en heldräckt på 5 mm för 850 pund!!! =O Helt galet. Annars skulle bara den långa dräckten kosta 1000 pund. Så det var taget. När jag skulle betala dock så fungerade inte mitt kort. Inte heller kunde jag ta ut pengar. Så får åka tillbaka dit om 2 dagar när min shortie kommer och så får jag betala då. Jag som ville ha dräckten idag, jag fick ta den idag även fast jag skulle skjuta på betalningen. Men det kändes inte rätt så jag får gott och väl frysa i några dagar till.

Det har vart sjukt kallt igår och idag, eftersom det blåsigt som en jävla storm. Så jag har börjat frysa på riktigt nu. Imorgon blir det hoodie och långbyxor med till dykcentret!

Och att tillägga så är jag konstant hungrig. Jag äter hela tiden. Har söt sug 24/7 och jag blir aldrig mätt. Kan äta hur mkt som hällst utan att bli mätt. Har ätit chips och godis de senaste dagarna och jag fattar inte vart den nyttiga och duktiga Therese tagit vägen? Va fan...

Simma lugnt! Puss


23 Oktober

2010-10-23
21:01:31

Hallojjsan
Dagarna rullar på här nere. Igår hade jag pickup och åkte ut till hotellet Saraya. Mitt ute i ingenstans. Efter det vart det Dolphinspotting med Atef och Ahmeed. Var alldeles för blåsigt för att kunna åka ut till Sharbelerk så vi fick lov att stanna till vid ett rev, och inte fortsätta hela vägen till Sharbelerk (dolphinhouse). När hela dagen gått och vi hade den lilla biten kvar till DC (ca 20 min) var vi på lilla Magawish ön. Tror ni inte att de små liven dyker upp! Shiises, precis i sista sekund. Så vi vart lite sena till hamnen men det var det värt. Så det gjorde ju att inte gästerna klagade, tuuur för den dagen.
Efter jobbet kirrade jag och Cecilia självklart Summerland 2 och käkade en halv grillad kyckling med strips för 20 Pund. MUMS.

Idag har jag vart på Giftun Island med Atef och på båten Nora 2. Idag var det inte lika roligt att vara där, för det blåste så sjukt mkt, så nu har jag sand överallt. Inge kul. Ångrar att jag sa att jag vill vara mer på Giftun för idag var det bara långtråkigt och sandigt. Idag har det gått ut 7-8 båtar med snorklare så DC ligger på högtryck, det märktes då de tagit in 2 extra snorkelguider från dykcentret i El gouna (snyggingar). Så högsessongen är verkligen igång.
Väl tillbaka på DC så var det inventering som vanligt, haha säger jag bara för systemet med hur man räknar fenor. Måste bli ett bättre system på det hela. det är sisådär 500 fenor man skall räkna varje dag. Och allt är hullerombuller.

Hihi, besättningen på Nora är ju för sjukt gulliga. Mahmood är retsam, jag tror ena killen som heter Amaar är kär i mig. Annars allmännt gulliga i besättningen. Amaar som står i köket frågade mig efter mitt nummer idag, och så ville han ha ett kort på oss i sin mobil. Så haha, det fick han. När han skulle skriva in mitt namn skrev han: Tirez. Haha söt. Så pappa förbered dig med om du behöver några kameler om hans familj ringer och vill köpa mig ;)

Iaf. så efter dagen på havet så gjorde jag mig och Cecilia lite fina för middag. Vi var sjukt taggade på att dra till viking efter middagen. 
Käkade på summerland 2, som vanligt kyckling med pommes.... Och idag fick vi besök av Robert och Hasan. Mysigt, plus att jag har nu träningsvärk i magen för att jag skrattat så mkt. Helt sjukt störtskönt störda.
Jag har fortfarande problem med magen så vart tvungen att gå hem efter maten =( Så nu sitter jag här. Det är bara jag och Joha hemma för Gunnar och Christina drog ut på Safari i morse och dom ska vara borta i 6 dagar. Apropå dom så vart dom inlåsta i lägenheten igår. Men det är en annan historia som vi kan ta på skype.

Ja det är mkt som händer och jag ska försöka uppdatera så mkt som möjligt. Simma lugnt i snön där hemma. Hehe. Puss

Jag och Amaar (som frågade om mitt nummer idag) Söt kille det där =P Han fixade en gratis glass till mig idag... Hihi
 


21 Oktober

2010-10-21
22:19:24

Tjollahopp
Vaknade upp med sjukt ont i ryggen, så dagen började inge bra.
Gick helt okej ute på sjön, var på NORA 2 idag. Älskar båten och besättningen. Dom är stört sköna.
Vi åkte till Abo Hashes? Stavning. Och sen åkte vi till revet El Decha. Stavning på det också. Haha.
Har försökt lära mig lite arabiska ord idag, med besättningen som hjälp. Och det går framåt.

Ikväll åt vi på china town. Jag, Cecilia, jocke, Norsken och finnen. Hehe. Underbart gott var det, slog till på tre rätters för 78 pund. Hade gått på minst 3 dubbla hemma i sverige. Jag säger bara, friterad banan med glass, honung och jordgubbsgrejjs. mmmmmmh!

Bjuder på lite bilder från idag, för att trösta er stackare hemma i Sverige för att det nalkas snö där hemma.
Simma lugnt! PUss

Colona staff väntandes på staffbuss





Britta och jag var snygga idag


Hade duktiga finnska snorklare idag




Joni the finnish guy, parkerade brevid oss med båten Hurghada




Besättningen är för go




20 Oktober

2010-10-20
16:37:19

FÖRSTA LEDIGA DAGEN PÅ  ÖVER 2 VECKOR IDAG! Inte lite lycklig igår när jag såg att jag skulle vara ledig idag. Cecilia var också ledig så vi har passat på att åka till Visum kontoret och förlängt våra pass. Så nu får vi vara kvar ett halv år till. Så då lär det ju vara lagom att åka hem, så det var najs.
Ja, om man säger som så så hade vi inte frågat "poliserna" som stod utanför så hade vi aldrig vetat att det legat ett visum kontor där inne. Inga skyltar, ingenting. Ett skabbit ställe som såg ut att falla ihop. What liksom?

Imorse var jag och cecilia på nya marinan och åt gooodaste glassen, hade tyvär inte med kamran då, men ska ta kort på den nästa gång. mmmm säger jag bara.

Btw igår så var jag på snorkeltur med Nasser på båten Hurghada. Det var FDS (full day snorkeling) och det var riktigt mysigt. Vi har haft sjukt härligt väder nu i flera dagar, nästan ingen vind och vågor. Vinden har tydligen vänt och det gör att det inte är så mkt vågor. Men den vänder snart, så ska njuta så länge det är som det är nu.
Igår hade vi besök av fritidsresor, en tjej som heter Lone (dansk) och sen en kille som hetter typ... Johnny? (Svensk) Alltså jag och namn är ju ett rent helvete, jag hörde och såg namnet sägert 20 gånger igår. Men tror ni jag kommer ihåg det? Nej!
Iallafall så käkade jag middag med dom på Summerland 2 igår kväll. Och sen gick vi runt och snacka lite skit i lite affärer. Mysigt =) Tyckte om dom jätte mkt.
Btw, så hade vi en mormor och morfar med barn barn med på båten. Åh fy fan, vi garva så vi grät. Vi pratade om vart vi rest i världen och grejer, och så kom vi in på att dom vart i Thiland. Och så kom vi in på att morfaren hade testat på Thi boxning. Vet du va ungen säger? - Jo men morfar har testat det och när han kom hem var han jätte full, och så trillade han i trappen. (han säger det sådär sjukt seriöst som bara barn kan) Och morfar börjar förtränga och försvara det, med "- nej men det har inte hänt. Det har jag inget minne av...." Och ungen fortsätter. "- jo men morfar, du gjorde verkligen det, du var verkligen jätte full och du trillade bakåt i trappen, kommer du inte ihåg det?". Morfar vart röd i ansiktet och sa "- Vissa saker vill man inte komma ihåg gubben". HAHA
Sjukt sköna =)

Här är ett VISUM kontor på andra våningen? Wtf, hur ska man veta det om man inte frågar varenda kotte som går förbi?



18 Oktober

2010-10-18
21:23:52

Hallojsan!
Vimsig dag till en början. Först Pickup och sen skulle jag åkt till Dolphin house med Nasser, men 9 pers var sjuka så det vart bara 10 pers på Nora 2 båten, så Nasser kunde vara själv. Så han skickade över mig till Capten Maget 3 och då var jag med Ahmed med 15 snorkling gäster. (Han hade nämnligen fått tillökning, så han var tvungen att ha en guide till, då det är en gudie på var 12e person) Så jag hamnade där istället. Och det var blandat dykare och snorklare med på båten.
Jag tycker att det är mycket roligare när det är med dykare också på båten, det lättar upp hela stämningen liksom. Btw, så var ju killen jag spanat in i några dagar nu där, hehe, mycket najs. Så jag kände av dom "spanande" blickarna från honom också, haha inte bara från mitt håll med andra ord.
Han och familjen gick sista dagen på OW kursen så jag kommer väl inte då se honom något mer. skit. Jaja, nästa vecka kommer nya som Gunnar brukar säga.
Iallafall hade vi ett sjukt roligt 40+ gäng med stockholmare som var på båten och skulle snorkla. Haha, dom var 7 stycken och helt knäppa, riktigt härliga snubbar.
När vi var på väg hem ställde jag mig längst fram på båten och lekte titanic en stund, hehe. det var mysigt. Satt där ifram på räcket och bara mös mot vågorna. Så då trivdes jag ordentligt.

Efter jobbet så skulle jag med en tjej som heter Elin på info möte på Aqua marine. Det var som tur var inte så länge, skulle vara där 5 så var där typ 10 min innan. Och vid halv 6 var mötet klart. skönt. Och då bar det av med Jalla jalla buss in till stan. Mötte Christina, Cecilia och Robert. Hängde med till Viking och åt en kyckling rulle. Gott men vart dock ej mätt. Så jag och Cecilia gick till Burger king så köpte jag en cheese burgare och en liten pommes. Hahha. Så nu har jag ätit chips också så nu är jag äntligen mätt. tjockis.
Nu ska jag snart prata med pappsen på skype. Tänkte bjuda på två bilder som jag tog idag när jag gick av båten.
Simma lugnt där hemma! Puss

 



17 Oktober

2010-10-17
21:53:59

Hejsanhoppsan
Idag har det vart en härlig dag ute på Giftun Island. Var med Britta och Nasser, och 31 gäster. Riktigt härligt gäng idag också. Alla var så glada och snorklingen efter ön var helt underbar. Det känns så skönt när det inte blåser och är så mycket vågor. vi har haft sjukt tur med vädret de senaste dagarna, väntar bara på att vinden ska vända igen och då bli som vanligt med super höga vågor. Men än så länge är det bara att njuta.
Känner att jag börjar komma överrens med besätningarna på båtarna riktigt bra, och dom behandlar mig bra.

Vart summerland 2 med Cecilia efter jobbet, och då en 1/2 grilled chicken med pommes. MUMS säger jag bara!
Gunnar är ute på safari i en vecka och christina är på natt nyk till typ nu. Så jag har tagit hand om mig själv lite nu på kvällen när man vart själv hemma. Har tagit en hääärlig dusch (man duschar typ aldrig här) och tagit hand om mig själv. Pratat på skype med Sarah och en stund med Niclas =) Najs.

Imorgon är det hela 30 min sovmorgon som gäller då jag har pickup. Najs!
Sov så gott och simma lugnt.





16 Oktober

2010-10-16
22:57:10

Åh både igår och idag har jag haft värsta energin, nu börjar den vanliga Therese titta fram. Känns härligt. Idag har jag vart på Dolphin spotting med Britta och Amir. Och idag mina damer och herrar stod jag inte som study längre! Så nu har jag äntligen börjat få betalt, det är verkligen på tiden må jag säga. Vet dock inte hur det gått på snorkel teori provet än, men det får vi väl se om någon dag eller så.

Men idag iallafall så hade vi ett riktigt glatt gäng på 30 pers som var med oss, riktigt härliga så dagen som vanligt har gått super duper fort. Efter jobbet gick jag och cecilia till Cina town och åt stekta nudlar med kyckling... MUMS. Vårat hak! <3
Sen gick vi ner till Nya marinan och tog en SUPER god glass, och så satt vi där och snacka lite skit. Jag åt en banan glass och skogsbärs glass. MUMS så där på kvällskröken.
Sen iallafall gick vi en sväng förbi Robert och Anton, med Joni och en ny norsk dykinstruktör (vi hittade dem på nya marinan) sen gick vi en stund till Viking där det är STAFF party/grill kväll för apollo, solresor, colona och sen någonmera som jag inte kommer ihåg namnet på. Jag stannade dock inte för det är upp tidigt imorgon som vanligt och då måste man vara utvilad. Och det är man inte om man stannar där. Haha.

Btw så har jag haft två pick uper själv den här veckan. Första var läskig för då skulle jag till ett hotell typ 40 min från Hurghada. Vi åkte genom öknen och genom hurghadas portar. Jag tänkte det att nej nu blir jag bortrövad. Och sen började chaffören fråga om jag var gift och massa sånt... läskigt. sen andra gången igår var inte så farlig, då var det närmre stan.

Imorgon ska jag på Giftun Island trip, så det kommer bli skit kul! Puss och kram där hemma, simma lugnt! (jag har fått mask bränna efter cyklopet. HAHA)



Giftun Island tidigare i veckan


15 Oktober

2010-10-15
21:46:29

Igår fixade vi internet så tänkte bjuda på lite bilder =)
så nu kan jag uppdatera lite mera, så här kommer lite undervattens bilder från full day snorkling turen idag med Cecilia.
Simma lugnt





Cecilia


Cecilia+ snorkeltaxi


Jag






Roger the donkey




11 Oktober

2010-10-11
20:34:11

Hej där hemma!

Jag har hemlängtan som en korv. Idag har det inte vart någon bra dag. Sov väldigt oroligt inatt och vaknade flera gånger. Idag har jag vart study på en dyk/snorkel båt. Vi hade 2 gäster på 3 guider. Så jag kunde ta det ganska lugnt.

I alla fall så de senaste 2 dagarna har jag gått snorkelkursen, i lördas började vi med att göra teori plus några simtest. Klarade 800 meter på 14.45, men Gunnar är fortfarande inte nöjd. Ha, skit på dig säger jag bara. Sen gjorde jag 15 meter under vattnet, och det gick bra. Fast sen skulle jag simma 15 meter under vattnet, men jag hade stora problem med att tryckutjämna. Så jag klarade inte av att göra det. Så vi försökte men det gick inte. Vi beslutade oss för att jag skulle gå ner med dykutrustning och göra det i lugn och ro imorgon (då söndag) så vi fortsatte med rescue övningar på stranden vid centret. Då typ konstgjord andning i vattnet, med mera. Det gick bra, fast vart väldigt oseriös mot slutet av dagen.

Söndag i alla fall så fortsatte kursen och då ute på havet med en dykbåt. Jag testade att tryckytjämna med dukutrustning och det gick inte så bra. Gick bara på vänster öra, så vi tänkte det att antingen så kan jag inte göra det och då kommer jag aldrig kunna dyka. Eller så är det för att jag har ont i halsen och det sitter någon bakterie i halsen och stoppar upp det hela. Vi får se, ska testa mig fram.

Vi tränade på att hantera panikslagna gäster, och det var läskigt. Btw, så eftersom att jag inte klarade av att tryckutjämna så kunde jag inte hämta Tomek (instruktören) från botten av sjön (ca 5-6) meter. Så snorkla inte med mig och svimma för jag kan inte hämta upp er, (Tomaks konstaterande)

Idag i alla fall har det inte vart så jätte  bra, som sagt inte så god sömn, och sen har jag haft on i halsen och haft hemlängtan hela dagen. Så skönt att vi inte hade massa gäster att ta hand om. Imorgon ska jag vara med på pickup så det blir upp typ 6… Usch vill inte. Jag längtar hem. Sen ska jag med ut till Giften island och sen så ska vi ha en liten del av snorkelkursen på kvällen. Mycket som händer och det är skit jobbigt. Som sagt, vet inte vad jag gör här, kontoret kanske skulle vara en bättre plats?

At the Dolphin trip
Nasser and Cecilia


Nasser and Tomek
 







Cecilia




Me And Cecilia




Nasser och Cecilia










Christina and I



8 Oktober

2010-10-08
19:28:50

Hejsansvejsan! Här har det vart en sjukt bra dag! Kan sammanfatta det med att jag inte känner för att åka hem idag. Har sett delfiner, vi åkte till delfinhouse och jag räddade en man från en annan båt. Han vart överlycklig när jag kom, han ba: OH How did you see me? Och så skjutsade jag honom på snorkeltaxin. Sen när jag lämnade av honom vid hans grupp så tackade han så mkt och sa att jag hade räddat hans liv. Det värmde. Aja. God dag, Nu mat med gänget och imorgon snokelkurs! =)

Bilder kommer =)


I Pyramid landet

2010-10-07
14:43:26

Hej där hemma
Hoppas ni har det bra, själv har jag väl det helt okej. Väldigt mycket på en gång att ta in. Kan ju börja med flygresan hit i måndas. Dagen började redan klockan 4 på morgonen, och klockan 5 bar det av till flygplatsen. 8.25 lyfte planet, och jag var så sjukt nervös. Första gången jag flög, som tur var fick jag ett lugnt par som typ sov hela resan bredvid mig. Så dom lugnade mig väldigt mycket.
En 50+are i stolen på andra sidan pratade jag endel med, han är tydligen lastbilschaffis och han frågade mig om jag vart på klippan i västerås. What? Sa jag. Sen konstaterade vi att det var det gamla namnet på Blue moon bar. Haha.
Vi kom fram till Hurghada vid 13.40, sisådär 15 min förtidigt.  Jag fick mitt bagage väldigt fort så jag gick ut för att leta efter Gunnar. Men ingen Gunnar var där. Han kom ca 30 min senare.. Under den tiden kom det folk hela tiden och frågade: -Taxi? Varenda en! Det är ju inte som att jag helt plötsligt skulle ändra mig, i sånt fall så säger jag väl till. Sluta tjata liksom. Väl i lägenheten så packade jag upp och vilade en stund. Sen gick vi ut och åt på något hak. Har ingen aning om vad det heter, men det vart köttfärssås med spagetti.

Dag 2 (tisdags) var helt klart den jobbigaste dagen i mitt liv. Först upp på morgonen och åt den tråkigaste brödet någonsin. Jag klarade verkligen inte av att äta det, så fick inte i mig något speciellt på morgonen. Sen bar det av med Staff bussen till Dykcentret. Helt proppfull vart den. Väl vid dykcentret var det stress, båtarna skulle göras klara, gästerna skulle servas och man skulle vara mentalt klar. Vi gick ut i tid klockan nio som planerat. Jag åkte med Christina och Britta på båten Queen samira. Vi var bara snorklare på båten så det var ju kul.
Vi åkte först till ett ställe som heter Akvarium, och varför kan man ju tänka sig. Det såg verkligen ut som ett akvarium. Riktigt fränt. Där var vi i 2 timmar tills det var lunch, åh va gott det var kan jag lova! Jag var så hungrig!
Sen flyttade vi båten till andra sidan revet och var där en timma. Sen vart det ett nytt ställe som jag inte vet vad det heter, men det var också coolt.
Sen i alla fall när båtturen var klar så var det att samla ihop alla snorkelutrustningar och göra rent dom samt göra massa annat klart för morgon dagen så som flytvästar m.m.
När allt var klart så tyckte Gunnar att jag skulle göra sim provet (800 meter på 15 min) med simfenor och snorkel, så det gjorde jag. Och jag klarade det PRECIS på hundra delen. Och förstå då att jag var helt slut efter denna fysiskt ansträngda dag. Plus att jag inte ätit något sedan lunch.
Sen gjorde jag flytprovet också, (flyta i 15 min) det klarade jag också. Det som sög mest var att när jag var klar med mina prov så sa Gunnar att, ja men va bra för du ska göra det igen… Fy fan va jag ville åka hem då. Jag var så glad över att ha klarat det, och det drog verkligen ner mig. Jag vill inte. Gunnar sa tidigare till mig: det är bara en gång, sen kan du släppa det.
Men nej, den lilla detaljen hade han visst glömt nu, nej fan. Nu vill jag bara åka hem.
Efter dykcentret så vart det mat dags på något Italjenskt hak, och då vart det pizza. Jag var så trött så jag typ somnade med huvet på bordet.

Dag 3 (igår onsdags) vart jag väldigt sjuk. Fick några feber toppar och har haft magproblem hela dagen. Har inte gjort mycket mer än att ligga ner i soffan och vila/sova. Sen på kvällen klarade jag av att gå ut och äta lite soppa ialf. Och sitta lite vid datan på ett internet café.

Idag har jag också stannat hemma, inte helt frisk än. Väldigt tråkigt, har haft hemlängtan sjukt mycket idag. Har till och med gråtit lite. Inte bra.

Nu till mina intryck. För det första är det jätte varmt och skönt, det klagar jag verkligen inte på. Personalen på dykcentret är helt underbara. Har speciellt hittat två nya tjejer som jag tror jag kommer komma bra överrens med. Det är Britta (är 18-19 någonting) och sen har vi Cicilia som är 20, båda är från Sverige. Vi ska förhoppningsvis äta lite ikväll tillsammans.

I övrigt så det första jag reagerade på är trafiken, den är helt sinnessjuk. Stockholmstrafiken är inget jämfört med det här. Här finns det fan inga regler ingenting. Här kör folk bäst dom vill, tutar, kör utan lysen, kör slalom mellan bilarna etc. Ingen hänsyn allts. Vi höll på att krocka i måndas när dom hämtade mig från flygplatsen. Helt plötsligt fick bilen till vänster om oss för sig att den skulle lägga sig i vårat körfält och prejjade oss. Om jag överlever trafiken här, då blir det kors i taket. Är livrädd och vill börja gråta så fort jag sätter mig i en bil.
Sen reagerade jag otroligt på hur skräpigt allt är här, sopkorgar vad är det liksom. Det är verkligen sopor överallt och det luktar väldigt konstigt.
Sen alla araber som står vid butikerna och försöker få in en i just sin butik, dom är verkligen jobbiga.
Och här går det katter lite överallt och jag tycker så synd om dom, dom är så magra och ser så slita ut. Jag vill bara ta dom med mig och ta hand om dom. Ge dom mat och kärlek. Stackarna. <3 Inatt apropå katter så vaknade jag av att jag hörde en katt jama och sen hörde jag katt ungar som jamade också. Då började jag gråta. Fan vilken mes jag är, men kan verkligen inte rå för det. Jag saknar redan min katt.

Nej gud vad jag längtar hem nu, jag förstår inte vad jag gett mig in på. Kan någon förklara det för mig? Varför åkte jag hit första gången jag åkte utomlands, och varför i hela friden själv? Jag är inte den som ger upp, men det är bra lockande. Det känns inte som att jag passar in, att jag inte är tillräckligt tuff för det här jobbet och den här kulturen. Sen tänker jag på dig jätte mycket, varför skulle jag träffa dig såhär precis innan jag skulle åka? Det gjorde allt mycket svårare. Smart as jag är. Men jag är verkligen jätte glad att jag gjorde det. Och jag hoppas du känner samma sak.

Sköt om er där hemma. Jag saknar er!
Simma lugnt puss och kram!

Farväl at the airport






Ariport in Hurghada




In the apartment


First day at the diving center, here christina


Gunnar waiting on our staff buss


At the DC. Colonas boats


Snorkeltaxi been fixed


At the boat queen samira





Swim test, here it gets dark very quickly.(like 5-6 o clock)



PACKAR?!

2010-10-03
17:56:39

Vilka dagar, haha. Skulle hunnit göra så mkt men det kom lite emellan som var mycket mer intressant. Så har inte hunnit göra det som jag skulle... Men det vare värt, känns lite stressat nu bara men jaja. Har ialf. hunnit säga hejdå till de flesta, men inte alla.

Så idag har det packats och tvättats de sista grejjerna och mitt rum ser ut som en soptipp med alla resväskor och saker överrallt.
Nu är det skarpt läge och jag har inte riktigt fattat det, känner mig ganska lugn ändå. Jag kommer ju hem snart ändå, man hinner ju knappt blinka sen är det nästa månad, och vips så har 8 månader gått.
speciellt när man kommer till något nytt och spännande så går tiden alldeles för fort. Tänker bland annat på gymnasiet som bara swicha förbi.

Har fått sms från Gunnar att han kommer och hämtar mig imorgon på flygplatsen! Skönt att dom inte skickar någon egyptier med en skylt, det hade nog kännts lite läskigt.
Så nästa gång jag skriver så är jag i pyramid landet!

Sköt om dig och simma lugnt här hemma!



RSS 2.0