28 November

2010-11-28
20:09:56

Magen har vart helt okej idag, den har vart kontroller bar. Dock nu när jag kom hem så gick jag och Juho och tog en glass. Och efter den så protesterar magen igen.. Skit också. Får hålla tummarna på att det går över illa kvickt!

Iallafall idag så har jag vart på Giftun med Jouni och Nasser på båten Colona 5. Har vart en soft dag.
Vi stannade till på revet Eshta och där kan jag meddela att det var strömt! Shiises alltså. Sen måste jag få skälla lite, för vi hade massor med Finnska gäster på båtarna idag, och dom lyssnade inte för fem öre! Som när vi var på Eshta så simmade många åt helt fel håll ut mot öppna havet. What liksom? dom ser väl att vi simmar åt ett annat håll och att man borde ju fatta att man ska efter? Men iallafall så fick jag simma och hämta flera stycken som var påväg bort från revet och ut på öppet hav. Inte kan finnarna någon engelska heller så det går ju inte att komunicera med dem. Vart super irriterad men ja, vad går det att göra liksom.

Efter jobbet så åt jag med Juho på Dara darek, vi åt spagetti with mince meet (typ bolgonese) och sen en 1/4 dels kyckling. Haha det är så roliga benämningar här. Hemma heter det typ kycklingklubba, men här finns det en halv kyckling, en 1/4 dels kyckling eller en hel. hmm..
Sen gick vi till burgerking och tog en glass, för att sedan fortsätta och hämta upp min tvätt. =) Juho är en supergullig finsk divemaster som skall vara här en månad till. Super trevlig och en riktig höjdare på att ge massage! Blivit erbjuden en massage på 45-60 minuter. Vilket man självklart INTE tackar nej till! Yeehaa!

Här kommer lite bilder från idag =) Titta och njut era jultomtar!

Giftun Island


Tidsfördriv: Salta jordnötter!!!


Bara för att Cecilia är så snygg =)


Juho och jag


Jag fixade ett halsband till Juho av Ibrahim som går och säljer smycken på stranden. Jag fick ett halsband förra gången jag var där. Det kan ni se på bilden över.


Hejhopp


Lägg märke till att Jouni håller mig om axelt. Vem satan är bakom?


Juho, Cecilia och Ameer var på Hurghada som också hade giftun. Sen var Britta och Atef också med! Så avslutningsvis så var vi alltså 1+1+1 båtar på Gitfun. =3!


Simma lugnt!


<3

2010-11-27
20:30:35



Jag har tänkt jätte mycket på farmor den senaste tiden måste jag erkänna. Och jag tänker på hur stolt hon hade vart om hon hade sett mig vara här nu. Om hon hade fått se mig ta studenten. Att hon hade fått höra mina radioprogram i skolan. Hon hade vart så himla stolt över mig. Det vet jag. Det går inte en enda dag utan att jag tänker på henne. Jag har gått ett tag och tänk på vad låten som spelades först på begravningen hette. Och nu idag nyss så kom jag på det. Så jag lägger upp den här. Man måste ju få ha några dagar som man får ägna till sina nära som gått bort för jag har fortfarande nog inte smält det ordentligt. Kommer nog aldrig att göra heller. Det hela är oacceptabelt. Jag älskar farmor, vila i frid. <3



27 November

2010-11-27
18:45:16

Tjenixen!
Har haft ½ dag off idag, vilket menas med att i morse så hade jag en pickup. Som gick sådär, orkar inte dra hela konkarången men kan säga att jag vart 10-15 min sen pga. av att det stod fel hotell på min lista.
Iallafall efteråt så hade jag infomöte ute i nowere på hotellet Saraya klockan kvart i tio. Så Machmood skjutsade ut mig dit, och det var kanske 15 pers bara på mötet. =) Guiden var jätte trevlig, och jag tror att jag sålde många resor faktiskt. Det var många som tog information iallafall.

Efter det så åkte jag och Machmood och hämtade Cecilia, han skulle göra några ärenden så vi följde med. Sen åkte vi till ett strandcafé och käkade lunch. Mysigt =)
Vart PROPP mätt verkligen!

Sen så åkte jag hem för att lämna in lite tvätt, sopa golvet och slappa framför datan. Kollade på en hjärnskrynklarfilm som heter lycky number selvin typ. Den var riktigt bra faktiskt, men den var lite galen sådär.

Idag är det tydligen första advent, det känns verkligen inte som det. Känns som att det är sommar liksom. Såg några tomtar i ett skyltfönster nyss, annars inget julpynt. Sen har vi tydligen fått upp en liten gran på dykcentret. Ska ta kort på den kanske imorgon. Haha =P

Men iallafall så betyder det att det inte är många dagar kvar tills jag fyller år, och jag önskar mig inget annat än att familjen kommer ner och hälsar på mig. Det skulle betyda så mycket! Eller en vän skulle också vara helt underbart. Bara att någon hälsar på mig när jag fyller år.

Machmood sjungandes på arabiska på väg ut till Saraya


Öööken


Mysigt strandcafé i Eldahar (Gamla Hurghada)



Machmood och Cecilia


Machmood

Hej Tjockis




Simma lugnt där hemma! Hörde ryckten om dåligt väder där hemma. Tycker synd om er.... Ni kan ju alltid komma hit =P


26 November

2010-11-26
18:57:30

Ja, igår uppdaterade jag inget nej jag vet. Men jag fick så ont i magen igår kväll så jag orkade inte. =/ Var iallafall på CPT maget med dykare igår. Hade 4 personer själv, så det var väldigt lugnt. Fick dock en gammal finsk man som hade bokat att han skulle göra ett test dyk. Men Katri som var instruktör sa ifrån och sa att han skulle göra en hälso undersökning innan han dyker. Riktig tur att hon sa ifrån för att han klarade knappt av att snorkla, hur hade det gått om han dykt? Plus att det kom fram att han hade blivit opererad för 6 år sedan för hjärntumör, och då hade doktorn sagt att han hade 4 år till. Och nu hade det gått 6 år.. Plus att han har haft epelepsi i och med operationen. Tyckte väldigt synd om mannen, men hur tänker man om man bokar ett dyk och vet att man inte är i hälsotillstånd till det? Det kunde slutat illa, förstod inte mannen det?
Iallafall så tog jag honom och snorklade, vilket det till och med var svårt för honom stackarn. Han skakade och hade problem med att masken läckte in. Det var väldigt svårt att komunicera med honom för han kunde inte ett ord engelska.. Men fick använda mig av kroppsspråk så det gick ju bra tillslut.
Jo stackarn hade ju lyckats med konstycket att bli rånad av barn här också så han hade knappt några pengar. Nej det var riktigt synd om honom.

Iallafall så fick jag magproblem igår kväll IGEN! Nu börjar jag tröttna på det här jävla magproblemsskiten. Har haft lite till och från nu, men va fan. Kan det inte gå över helt nu? Nu borde jag haft alla olika bakterier som finns här i Egypten.
Försöker verkligen tänka på handhygienen och så, men inte fan hjälper det.. Inte hjälper de egyptiska magpillrerna på mig heller... SUCK

Har haft stora problem idag med magen, borde ha stannat hemma. Men kände att jag inte kunde vara hemma eftersom jag hade pickup plus att om man säger det på morgonen så ställer man till med massor med problem för office. Så tänkte att jag får helt enkelt ta och stå ut. I värsta fall får jag väl tvätta ;)
Men klarade iallafall dagen utan större incidenter, fick vara nära båten med de gäster som inte ville simma så långt. Så det var ju skönt för då hade jag inte så långt till toan. xD

Idag var jag på Colona 5 med Ameer och Hasan, sen hade Anu en DSD kurs också. Vi var på Sabina Garden och det är verkligen jätte fint där. Har tröttnad på Aquarium och small magawish så kul med lite omväxling.
Var på Sabina garden igår också, och då var det 2 st som ville snorkla, och dom var jätte duktiga så simmade med dom och då hade jag faktiskt tid att titta i vattnet också! shiiises. Och det var jätte fint PLUS att vi såg en stooor muräna! =)

Idag såg vi dock ingen Muräna på sabina men vi såg massa fina färgglada fiskar ändå.

Hade inventering med Christina idag, det gick super fort. Värsta teamworket =P
Efter jobbet så köpte jag med mig en crepes hem, ville hem fort så jag hade tillgång till toan nära. Så har sett på tv, tagit ett fotbad och suttit på skithuse. Rolig kväll.. Det är tydligen fredag också.. Ännu bättre.. Haha. =P

Nej hej jag tycker synd om mig själv varning. Imorgon har jag ialf. pickup igen och sen ska jag på infomöte ute i öknen på hotellet Saraya. Ska se till att försöka ta lite kort =P

Jo inatt så drömde jag om en viss person. Fattar inte, har inte kännt honom speciellt länge men ändå är jag helt såld verkar det som. Varför skulle jag träffa honom innan jag åkte hit? Pffh.. Onödigt Therese, onödigt. Iallafall så är han i mina drömmar och det är jobbigt. Vet ju varken ut eller in, vet inte vad jag ska känna vad jag får känna. Vad som är besvarat och inte. Jaja, det får tiden utvisa.


Simma lugnt!



Bilder

2010-11-24
18:21:44

Tänkte visa dagen i lite bilder, för farbror Impatimpa efterlyste fler bilder så här kommer lite =)
Här har vi Hasan i egen hög person =) Snygg sexig och singel för alla damer som är intresserade. dock snabba ryck då bruden från igår verkar lite närgången =P Hihi! Go Hasan!


Här i hörnet har vi det berömda egyptiska haket Summerland 2. Das Kycklingplace, måste testas!


Hängde med desa kisar på lunch, fika på ... vad det nu heter, och sedan filmen Rotatolliue hemma hos Hasan. Och här har vi ett stycke Hasan och en Johan.


Jag och Hasan


Lägg märke till allt skräp på marken bakom.. Suck..


Johan och jag


Shisha är något folk röker hela tiden.. suck..  Även Johan idag..


Vart lite Maxi Yatzy under fikat. Förlorade dock....


Simma lugnt!


24 November

2010-11-24
09:34:06

Ojoj! Börjar med gårdagen. Var på dagen på CPT maget igen och hade 10 snorklare själv, tillsammans med dykarna Bobby, Amer och Katri.
Vi stannade på Abo Hasish Lagune och så tog jag mina snorklare och snorkla. När vi kommit iväg en bit så ville lilla Joel på 4-5 år tillbaka till båten. Och då sa farmor att hon kunde simma tillbaka med honom för hon ville också upp. Jag frågade 2 gånger om hon ville att jag skulle följa med men det ville hon icke. Jag höll koll på henne hela tiden när de simmade tillbaka till båten. Jag ser att farmor simmar åt fel håll, hon viker inte av mot båten utan hon fortsätter in upp på revet. Sen ser jag helt plötsligt en dykare brevid Joel som inte allts var med farmor längre utan en bra bit bort. Dykaren vinkar mot mig. Jag fattar att okej, nu är det nå hel knas. Så säger till gruppen att hänga på mig för vi måste tillbaka till båten för att det har hänt något med Farmor och Joel. Jag simmar tillbaka i turbofart och gruppen hänger duktigt på.
När jag kommer fram så har dykaren som senare visade sig vara Amer, iallafall tagit Joel och bogserar han tillbaka till båten. Så jag kunde fokusera på farmor som var över korallerna som inte var speciellt djupt. Där håller hon på att ta av sig fenorna... Utan fenorna är man ingenting i detta hav kan jag meddela..
Men jag säger åt henne iallafall att ta tag i Taxin, och så drar jag ut henne från korallerna.
Sen tog jag hennes fenor och bogserade henne i sjukt stark ström tillbaka till båten. Det tog säkert 10 min att simma en sträcka på 50 meter. Alltså shit.

Iallafall så gick ju allting bra, och dom tackade mig efteråt. Men ändå kände jag mig skit dålig som inte fattade att hon inte skulle klarat det. Men vad ska man göra när dom inte vill som Bobby sa?

Efter jobbet så vart det jalla jalla till stan för att äta lite mat innan jag skulle vara på Infomeeting på Empire Hotel. det vart väldigt stressigt för jag och dyk Ahmed tog jalla buss dit. Men jag hann dit till PRECIS i tid klockan 19. Mötet varade i typ 1 timma och det var sisådär 80 gäster som jag fick pratainför. Vart lite nervös men jag klarade det. Vet att jag sålde många dyk iallafall, snorkling vet jag inte för det var ingen som kom och frågade något om det. Så vet iallafall att det var många som skall dyka!

Efter mötet så tog jag Taxi tillbaka till Sheraton road, det var lite lustigt dock för chaffören fick för sig att han skulle tanka. Det var roligt för här ser bensinstationerna väldigt roliga ut. Inte som hemma konstruktion, här tankar man tydligen ner någonstans under motorhuven. Och slangen såg jätte konstig ut. Det går inte att beskriva.

När jag kom tillbaka hem så hann jag prata lite med Gunner och Christina, sen vart det till att fixa mig för att ladda om krafterna för utgång! =) Ledig imorgon det bryder att Therese kan vara uppe sent! =P
Så vid tio-halv elva typ mötte jag Hasan och Bobby vid KFC och så gick vi ner till Nya Marinan, och till ett ställe som heter Shade. Så vart lite slapp uppladdning där. Var as trött så satt och halvsov till en början.
Sen beställde jag in en vodka redbull och då jävlar fick jag energin tillbaka.
Sen fick vi besök av dyk Ahmed och hans bror och videobubbles Ronny. Och senare kom även en full Johan och en full Jouni.
Då börja festen, haha. Hasan fastnade med någon brud. Så jag hakade på Johan och Jouni när de tyckte att vi skulle till Papas. För de andra drog hem, och Hasan satt min sin tjejj.
På Papas så träffade vi massa TUI ledare, och tro det eller ej! Jag träffade en som heter Johan som är från VÄSTERÅS! Han har gått på John Bauer och känner många från Kopparlundsgymnasiet som jag gick på. Helt galet va världen är liten! 

Efter papas så vart det dans på Ministry, och där träffade vi snorkel Ahmed. Han vart så förvånad över att jag var ute så han bara gapade. haha =)
Skit härlig kväll, det är så roligt när folk blir förvånad över att man är ute. Det är så det ska vara för går man ut för ofta så blir det ju inge speciellt. Nu blir varje gång lite extra roligt.

Iallafall när jag vaknade imorse så kände jag av att jag vart ute, helt seg i huvve och trött. Så det blir en filmdag idag eventuellt med Johan. Gunnar är hemma idag, det vart ingen safari! YEY! =)

Nu sitter jag och lyssnar på P4 Västmaland och hörde att det skall komma ca 1 dm nysnö det kommande dygnet hemma. HAHA! NANANANAAA. Nej stackars er. Kul iallafall att lyssna på radion och höra lite hemma röster som man känner igen från hemma. 

Åååh va jag älskar dessa bilder! De va en underbar dag detdär alltså när vi lekte med delfinerna!
 

Simma lugnt!



22 November

2010-11-22
20:39:27

Har vart själv snorkelguide på Capten Maged idag med 10 st snorklare, och ett jävla blåsigt väder. På dyksidan var det Bobby och jocke som höll i trådarna.
Jag hade världens mix av människor idag, ett par från ryssland som pratade superdålig engelska. Sen hade jag en barnfamilj från sverige, ett par från Sverige, en ensam man och sen en kvinna som hade sin man som dök.
Det var jätte många nybörjare så jag tänkte från första början att det kommer bli en bajs dag. Alla kommer hänga på Snorkeltaxin, ryssarna kommer dra iväg och ställa sig på reven. Vågorna kommer skrämma gästerna. Med mera. Jätte positiva tankar.. Not.. Men då vart jag desto mer positiv när min teori inte stämde, det var endast de 2 medföljande barnen som hängde på taxin och dom hjälpte till att simma så bra så.
Sen det ryska paret lyssnade oväntat bra, och förstod mina tecken de fick. Så dagen slutade definitivt inte som jag hade förväntat mig.

Efter jobbet så hade Gunnar kommit tillbaka från Safarit så jag åkte hem i jalla buss med honom. Vi tänkte att vi skulle lyxa lite med burgerking. Men när vi kom hem var Christina inte allts med på den idén. Så de gick till La luna, och jag gick till Burgerking själv. Tycker verkligen inte om La Luna. Så ville inte med dit.
Efter så har jag handlat lite frukost och apelsiner på Metro. Konstaterade att jag måste få i mig mer C vitamin för jag känner mig så jävlans trött hela tiden. Så tror det kan vara därför.

När jag kom hem så tog jag mig en lång, härlig uppvärmande dusch. Mmm. Lika skönt varje gång! Och nu har jag äntligen sett klart på en HEL film! Just like heaven hette den, den var helt okej faktiskt =)

Nej nu ska jag lyssna på mys musik och ladda krafterna för imorgon har jag 10 st snorklare själv igen på CPT maget... Muuuh.. TRÅKIGT
Men allt kan inte vara roligt här i världen. (btw så ska Gunnar på safari på Onsdag igen. Jävla skit =( )

Simma lugnt!


21 November

2010-11-21
20:15:09

Det vart en dag på Giftun idag med Atef på båten Francesca. Är förvånad över fler saker idag, för det första förvånad över att Atef vart så ovanligt positiv och "hjälpsam" När jag frågade honom om vart vi skulle gå efter Giftun så sa han att jag skulle bestämma. Sen när jag frågade om planen om vem som skulle simma först och vad han tyckte så fick jag tillsvar att han är där jag vill att han skall vara. Sen i slutet av dagen så fixade han betalningen (dock jag som sa det, men ändå) och frågade jag om han kunde tjecka ut alla. Och då svarade han att han gör vad jag vill att han skall göra. WHAT? Shiiises. Det har vart så smidigt hela dagen, äjj riktigt förvånad vart jag.
Sen var jag ju på francesca som jag har ett dåligt förflutet med pga. Asharaff, och har ju vart på båten en gång tidigare när jag skulle dyka. Men då var jag off. Idag var första gången efter det som jag var på båten som staff. Och förvånande nog så behandlade dom mig riktigt bra, och det var ingen särbehandling eller något. Nej riktigt kul!

Vi har bara haft svenskar på båten och en dansk familj idag så jag har ju fått köra det mesta av snacket. Vi hade en stor familj med 5 underbart sköna barn i. Fy satan, riktiga energi knippen. Många roliga kommentarer har det blivit idag, och många skratt måste jag säga.
Vi var blandannat 3 båtar på Giftun så det var Britta och Ahmed (dykare) på en båt. sen  var det Ameer och Katri på en båt och sen vi.
Och Ahmed han lekte sand krig med barnen från vår båt. Vilket resulterade med 5 barn mot honom, vilket vart slutsatsen SAND överrallt!

I slutet av dagen fick jag massa kramar av barnen och dom var så glada så. Nej usch så söta. =)

Tillmiddag så åt jag, Cecilia och Johan på Summerland 2. HALF GRILLED CHICKEN OFC! Johans kommentar: Det här är fan den godaste kycklingen jag någonsin ätit! Så HA! På den som trodde att den inte var god!
Jag som hade planerat att jag skulle kika på film, men ickesanicke. Nu vart jag trött så jag ska sova!
Har FDS med 12 snorklare imorgon själv så måste vara utvilad som satan imorgon.

Sov gott och simma lugnt!



20 November

2010-11-20
19:17:36

Vart på Giftun idag med Ahmed och Gosha. Det har vart riktigt kul faktiskt, blåste inte så farligt mycket. Utan man överlevde. Sen påvägen från Giftun hittade vi delfiner så gästerna vart riktigt lyckliga. Sen stannade vi på talata. Fan va de revet är förstört alltså =( Väldigt tråkigt. Men lika glada var gästerna för det =) tur de!

Var på båten Hurghada idag, och vid lunchen idag var jag inte speciellt hungrig. Dels för att jag åt 2 knäclebrödsmackor till frukost. Och sen så tänkte jag bara på magsjukan som drabbade mig efter att jag gick av båten förra gången jag var på Hurghada. Usch, jag tänkte bara på hur all den där maten kom upp hela natten. Så matlusten var inte på topp..
Men jag kände inte av någon direkt matlust efteråt heller? What happend? Magiska knäckemackor?

När vi var på Giftun så fick jag ett samtal från Dorota på office och hon berättade att det var en pojke på Nora som fått ett epeleptiskt anfall och låg på syrgas och search en rescue var på väg ut mot sharb el erg för att hjälpa dem. Jag vart helt paff, stackars lilla pojke. Han är på sjukhus nu, så hoppas vi får reda på var det var som hände för det lät sjukt skummt.

Efter arbetsdagen så hade TUI kickoff hos oss, så vi vart tvugna att stanna kvar en stund för att socialisera oss med dem ett tag. Det var ju inte det roligaste jag gjort kan jag ju meddela. De 65? typ guiderna lekte sharader och drack. så vi vart ganska mkt utanför.
Efter det så gick jag Hasan och Cecilia till dardar, eller va satan det heter (egyptiskt hak nära mig) och där lälade jag spagetti med köttfärssås för 7 pund. Mums =)

Ja och nu ska jag kolla på film och slappa!
Simma lugnt!


19 November

2010-11-19
18:49:14

Hejsansvejsan
Lite halv sliten tjejj idag som skriver alltså. För det första så testade jag och Hasan inte det där hamburgerstället igår så får ta den uppdateringen någon annan dag.
Men iallafall så drog Hasan med mig ner till nya marinan för att festa lite igår kväll/natt. så jag hängde med dit. Vi hamnade först på Papas och drack lite och lyssnade på ett live band. Fy fan va mycket folk det var där nere vid 11 tiden, var inte berädd på så mkt folk. Men det var ju skit kul.
iallafall så var vi där ett tag och snacka lite skit och lyssnade på bandet. riktigt trevligt, och Hasan bjöd mig på nån alkoläsk... ID tror jag den kallades? Iallafall så var den helt galet stark, 10%.. Jag som inte druckit på några månader kände av den direkt, och ojj så skojj allt blev. ;)
Men när han köpte mig en andra dricka kände jag att jag inte skulle dricka upp den, så han fick typ lite mindre än halva. Det räckte liksom för mig =P

Efter Papas så försökte Hasan fixa in oss på Ministry men det gick åt skogen. Så när Ronny och hans sällskap kom och joinade oss så gick vi till något annat place istället. Och där lyckades Hasan fixa in oss med lite knep och knåp.
Men det stället var ingen höjdare, dålig musik och bara en jävla massa egyptsier. Inte min grejj alltså. Haha =P
Efter så stannade jag och Hasan till vid Donken och åt lite gottigotti. Mummms.. Så kom väl hem igen runt 3 tiden inatt.

Imorse så låg jag i min godan ro och sov, sen vid kvart i tio knackar Christina på dörren och säger att hon är sjuk och kan inte åka på sitt buss möte klockan 11 i Eldahar. Så hon sa åt mig att 11 skulle jag vara där.. Det var att kvickt dra på sig kläder och äta frukost och bege sig dit.

Så rätt sliten tjej anländer till bussmötet helt själv och så vart jag skit nervös när det var 5 bussar som skulle besökas. Första bussen gick hackigt, men sen flöt det hyfsat på. Vart lite stressigt i slutet när 3 bussar skulle åka samtidigt. Så fick skynda mig som fan.
Så fick jag något napp? Flirtade till mig några gäster som jag vet med säkerhet iallafall skall komma och åka på vissa av våra turer. Fick även många som skall dyka också så det var ju super kul =)

Efter mötena så gick jag och Hasan och käkade på något lokalt kycklinghak. Gottigott.
Sen gick vi hem till honom och så fick han låna mitt internet. Och haha, då somna lilla Therese i Hasans soffa. Mys att sova lite =P
Sen kolla vi iallafall på hitta Nemo. Så söt film. Efteråt så har vi lyssnat på lite musik och snackat lite. Härligt med lite slappt sådär en fredag som denna.

Aja, nu ska jag köpa mig lite choklad för mina surt förvärvade slantar och så ska jag vara social på Viking. Imorgon har jag tydligen Giftun så det blir ju jätte roligt... Not.. Tråkigt.. ska nog köpa mig nötter så jag har något att roa mig med. Frässten så om någon kommer på besök köp med CHILINÖTTER till mig! Det har jag saknat idag!

Här har vi en bra arabisk låt faktiskt. Spelas väldigt ofta. Gillar den mer och mer, och nu har Hasan visat vad den heter så nu kommer jag kunna överraska Egyptsierna med att jag kommer kunna sjunga med ;)


Här kommer Cecilias bild från dykningen i söndas fressten. =)

Simma lugnt!


18 November

2010-11-18
15:55:13

Dag off idag, vilket hittills har vart skönt men dock ej välbehövligt. Ville hemskt gärna jobba men nehe.
Så jag har iallafall i morse sovit länge och började dagen med att började kolla på en film som heter Karate kid. (Will smiths son) Lite seg film nu i början men hoppas att den blir bättre. Sen tröttnade jag på att se på filmen så jag gick ner till Metro och köpte lite att äta. Tog med mig maten och gick hem till Cecilia för hon hade också köpt mat, så vi käkade tillsammans =)

Efteråt så kände vi att vi inte kunde sitta i lägenheten för det var alldeles för varmt, så vi bestämde oss för att gå till nya marinan och käka glass. Här inne i stan måste jag säga att det är så förbannat varmt, går ju knappt att vara ute ju. Man svettas som en gris. Annat är det på sjön där det iallafall fläcktar lite.

Men iallafall på glass stället så var det skit kul för det kom en grupp med egyptiska tjejer till glass stället vi satt vid och de var i väldigt blandade åldrar. De var väl en 6 st, och de var från 12- 25 år kanske. De tisslade och tasslade och sedan kom en av tjejjerna fram till oss där vi satt och frågade "Can we take a camera?"
Vi fattade ingenting, men sen vinkade hon med oss till de andra tjejjerna och de började ställa upp sig vid oss och sedan tog de kort med mobil kamrorna på oss. Alltså det var as skummt. Sen ville hon som stod bakom kamran och tog kort också vara med på kort så hon fick också vara med på kort med oss.
Ja så idag har vi testat på att vara kändisar? Alltså va fan? =P Vi Fattade noll. Och det var väldigt väldigt skummt hela alltet. Vi tror att dom trodde att vi var nå västerlänska kändsiar eller något. Eller så var det väldigt länge sedan de såg två västerlänska tjejjer? Annars brukar det ju vara tvärt om att det är turisterna som brukar vilja ta kort med lokalbefolkningen. Men jaja. =P

Efter nya marinan tog jag och Cecilia en sväng runt i Hurghada för att bekanta oss lite med stan vid dagsljus. Allt ser väldigt annorlunda ut måste jag säga. Vi är ju vana med att se allt i mörker, eftersom att vi inte är i stan på dagarna. Vi gick väldigt långt måste jag säga, och vi hamnade där inga västerlänningar brukar normalt vara. Så folk glodde mer än va de brukar göra. Åh fy fan va trött jag är på dessa egyptiska män som ska glo hela tiden. Fick ett förslag från Hasan tidigare att jag kanske ska testa byta hårfärg. Jag är fan bra sugen på det, det kanske blir bättre då? Har ju hört att blonda tjejer här är "exotiskt". men jag vill inte färga håret för att håret bleks ju, så det är helt meningslöst. Det sliter bara på håret ännumera.

Jaja, här bjuder jag på lite bilder ialf.

Cecilia vid Nya marinan


Jag vid nya marinan


Mmm, banan och jordgubbsglass....






Några av de Egyptiska tjejjorna


Ja ta kort med oss kan man ju också göra om man har tråkigt och sitter vid en glass bar?
Ursäkta den dåliga bilden, men det var inte jag som tog kort. Och då blir det ju så ;)


På upptäcksfärden såg jag detta. Skulle du vilja ha dina kläder hängandes på tork så här? Inte jag iallafall...


Lilla vovve inte kan du ligga mitt i vägen heller =(


UPPTÄCKSFÄRD, SCHOOL STREET
Cecilia - Nu vet jag vart vi är!
Jag - vart är vi då?
Cecilia - Ja men nästa gata är viking på... - Amen nästa är det... - eeeh, jo men här borde det vara... - Ja men nej! Nu är det bannemej nästa!

= Vi hittade tillslut rätt iallafall... Tur det! =P


Hittade äntligen rätt väg!!


Till höger om mig i huset så fanns det ett mysigt litet krypin för dig som vill ner och hälsa på. Du kan säkert bo där heeelt gratis.... Du får dock vara berädd på att sova på lite plankor och sten....


Åååh, dessa små söööta katter. vill bara kela med hela bunten!!! Jag saknar min Mysipysi <3



Tyckte blommorna var så fina så jag vart tvungen att ta kort på dom. Inte så vanligt att man ser blommor här =P


Ikväll skall jag testa ett nytt egyptiskt lokalt hak med Hasan, och om det är någon mer som vill med så får dom så klart haka på. =) Hoppas det. Men iallafall så gick vi förbi det idag och det såg billigt och gott ut. Så det skall testas ikväll. Ger uppdatering sen om hur det var. Billigt är det ialf! Och det behövs verkligen nu då det är ont om pengar för min del. =( Och imorgon har jag min 5e dag off denna månad. Det suger fjärt! det betyder att jag är ledig utan betalning imorgon! Vill inte vara ledig! Har vart ledig 4 dagar på 1½ vecka. Det är fan inte bra.. FJÄRT! Får konstatera att vi inte har så mkt gäster just nu, och vi är huuur många i personalen som hällst... hur skall detta bli i Januari/februari? Det visar sig...

Simma lugnt!



Dagens Arabiska

2010-11-17
22:54:17


Imshi- Gå iväg
Inshalla- Om Gud vill (säger Egyptsierna när de inte vill göra något)
Ana Aisha henna- Jag bor här


17 November

2010-11-17
22:50:30

Har haft en Dolphinspotting tur idag på båten Colona 5, och jag var med Ahmed. Till en början väldigt vågig morgon, men det lugnade som vanligt ner sig framåt eftermiddagen. Dock inga delfiner idag =( Men folket var glada ändå, och jag har fått mycket beröm idag. Hade nämnligen en familj idag igen som var med i Måndas ut på Giftun. De frågade då om jag skulle vara med idag på turen, men det visste ju inte jag då. Men som tur var så var jag ju med. =) Mamman i familjen var iallafall jätte gullig, och sa det att hon kännde sig så trygg med mig, och så gick hon runt till de andra gästerna och sa det att mig kunde man minsann lita på =) Hihi. Det var ett riktigt glatt gäng och folk verkade nöjda trots att inte delfinerna var hemma =/

Dock var jag ju med Ahmed idag och som vanligt skulle det tjaffsas om den där förbannade jävla briefingen. Idag fick jag nog och sa åt honom att jag kommer gå till kontoret med detta och han vart fly förbannad och typ skrek på mig. Jag gick iallafall till kontoret och frågade exakt vad vår policy är, och som jag förväntade mig så SKALL vi göra jävla svenska briefingar för svenska gäster. Och om vi har finnar eller folk som inte förstår de språken vi kan erbjuda så skall det göras på engelska. Ska det vara så förbannat jävla svårt att förstå? Ja tydligen för han för han skall bråka varje gång om de. Så jävla patetiskt.
Grejjen är inte att jag inte vill att han inte ska göra något? Fattar han trögt eller? Jag vill kunna göra ett bra jobb och erbjuda gästerna den bästa av all service som går att göra. Och det bästa är att ge information på svenska för gäster som förstår svenska! Eller?
Och idag så har han sagt väldigt många saker som jag reagerat kraftigt på, så nu börjar det gå över till en princip sak hela den patetiska diskussionen. Äjj tummen ner, men ja. Man ska ju lära sig att samarbeta med alla möjliga sorters människor så det är ju en bra erfarenhet. Kommer sannerligen att träffa på värre människor i framtiden så vi börjar lite smått nu. Yey.
Men iallafall så är det skönt att veta att jag har Office på min sida så just nu kan han ta sig och lyssna på mig och sopa undan sitt kvinnliga förakt om att kvinnor inte skall göra något. Utan bara lyda mannen. För just nu känns det som att det är precis det han vill. Och jag är inte den kvinnan som tollererar ett sådant synsätt. Jag är fan så jävla mycket lika värd än han. Egyptiska män, och egyptiska UNGA män. Jag säger då bara det...

Iallafall så till middag så köpte jag med mig kyckling och ris från Metro och käkade i min ensamhet framför tvn idag. Det var faktiskt skönt. Sen har jag moffat i mig massor med Chocklad, chips och onyttigt. Fy fan säger jag bara va mycke onyttigt man äter här alltså. Usch och fy på mig.

Ikväll har jag vart ute faktiskt en stund och hängt på Viking och snackat lite skit. Det var kul att vara lite social. Känner att jag bara kan vara uppe så här sent när jag är off dagen efter. För jag är tyvär tydligen off imorgon. =( Vill inte vara de. Men men.

En happy happy nyhet är att jag välkomnar Sanna Storm hit till Hurghada den 13 Januari! =) Och sen pratade jag med ImpaTimpa igår på skype och han har planer på att ev. åka hit. Sen så skrev min älskling Sarah att om allt går bra med jobbet i vinter så kommer hon också hit! Åååh det skulle göra min vistelse här så himla mkt enklare. Saknar er där hemma så otroligt mycket så det vore toppen om en bit av Svedala vill komma hit och hälsa på mig. Mina förhoppningar kommer jag leva på länge =)
 


Simma lugnt där hemma!


16 November

2010-11-16
19:57:49

Vart på Abo Mosad idag med Johanna och Britta, Full day snorkling. Har inte haft sånn jätte bra dag idag, vaknade upp med träningsvärk och allmän hem längtan. Så tänkte mycket på familjen och så har jag tänkt jätte mycket på farmor idag som jag saknar så sjukt mycket.

Det har blåst och vart väldigt vågit idag, men det har gått bra ändå. Ingen märkvärdig dag om man tänker så. Fick lite energi dock vid staff bussen, och här är nu den officiella "vänta på staffbussen låten! Haha, helt plötsligt började jag nynna på den och grejja, sen fick alla andra den på hjärnan också. Yey! Och sen fick jag nyss mejl från Tomek med länk till detta Youtubeklipp. =)



Så ja det kan man ju också roa sig med om man tycker det är kul =P Nu ska jag se på Iron man 2, så god natt med er era korvar!
Simma lugnt!


15 November

2010-11-15
20:02:05

Jag har haft en soft dag på Giftun idag med Ahmed och Machmood. Dock blir förmiddagarna på Giftun väldigt långtråkiga så därför har vi tagit lite kort idag som visar vad man kan tillexempel roa sig med på denna tripp.
Iallafall så stannade vi på Esta efteråt och snorklade. Jag hade lovat en liten tjej att jag skulle visa henne mer hur man gör när man snorklar eftersom att hon inte kunde slappna av på giftun med mamman. Hon hade fått det klassiska problemet att hon fick panik och mamman sa åt henne att nej nu får du sitta på stranden bara för att hon inte klarade av fenorna och allt tillsammans.
Men iallafall när vi var vid Esta så hjälpte jag henne och så släpade jag runt henne och 3 fler barn med taxin. Och så klart var det stömmt så inåtbomben. Sen hade jag en kvinna som också var lite rädd, hon följde med en stund men sen ville hon tillbaka till båten. Hon och barnen var så nöjda och jag fick massor med beröm efteråt för att dom känt sig så trygga.
Alla verkade jätte nöjda när vi kom tillbaka till DC och jag fick många tack. =) Roligt.

Jag och Gunnar hade ett litet prat på väg till jalla bussen, och då sa han något väldigt klokt. Att det här jobbet är så tacksamt för det är faktiskt ärligt talat väldigt slappt. Man får hålla på med något riktigt roligt och man får betalt för det. På pricken över Iet så får man så mycket komplimanger och positiv respons när man arbetar också. För faktiskt så är vår enda uppgift att se till att gästerna får den bästa semesterdagen de någonsin haft. Säg det jobbet i Sverige som man får mer positiv respons och tack än på vårt? Det skulle jag vilja se! =)

Iallafall så vart min plan som jag hade efter jobbet helt förstörd pga. att mitt crepes ställe hade stängt. Massor med andra affärer och matställen har också stängt idag. Varför frågade jag mig? Så det sög ju, gatan ser riktigt död ut. hmm..
Men fick förklaringen till att det är någonting med Ramadam nu, typ snart är fastan slut och imorgon börjar dödande och festande. (helt jävla stört låter det kan jag ju meddela). Fick reda på att dom kommer döda massa djur rakt ute på gatan och ha värsta blodbadet här i 4 dagar.
Det förklarar alla stackars djur i burar överrallt som jag tänkt mycket på. Igår såg jag bla. 6 får inklämda i en 2*2 meter stor inhägnad utanför ett typ litet slakteri mitt i sekkala. Sen hörde jag en tupp gala innefrån ett typ öde lägenhetshus. Fast den har jag hört flera dagar, men nu hörde jag den extra tydligt. Trodde inte mina öron. Helt stört. Så kommer troligen att må riktigt illa efter dessa 4 dagar som det ska hålla på =( Tycker så synd om de stackars liven. Jävla sjuka religioner. Helt meningslöst.

Dom kommer tydligen måla med blod på väggar och shit. Nejjhuah. Vad gör en sån djurvän som jag här under de dagarna?? =S

Nej nu lite bilder från idag va. Så vi slipper tänka på det som komma skall…

Machmood hittade en liten krabba att roa sig med
 

Han försökte lära lilla Bella att krabban inte är farlig. Men hon höll inte riktigt med om det.


Hej, vi är 3 uttråkade snorkelguider på giftun




Ahmed


Ja, Ahmed ville ha bild på sig när han hoppar runt i luften. Knäppboll...


Simma lugnt! =) Glöm inte kolla in videon i inlägget under!!



Colona Video made by Ronny

2010-11-15
19:25:27



Hann du se mig? Kolla igen annars, finns med på flera ställen ;)


14 November

2010-11-14
21:40:02

Dag off idag. Efter gårdagens helt underbara lekstund med delfinerna så ville jag inte allts vara ledig idag kände jag redan igår. Men jag tog tillfället i akt att köra en Scuba diving när jag ändå var ledig och hade tid med sånt. Så jag begav mig till Dykcentret imorse trots min lediga dag. Ångrar det verkligen inte kan jag ju meddela!

Har haft jätte svårt att lära mig tryckutjämna, men idag släppte spärren och nu klarar jag av det! På första och andra dyket så kom vi ner till botten (7-9 meters djup kanske det var) och sedan på andra dyket kom vi ner på jätte kort tid! Riktigt nöjd över mig själv! WIHO!
Så hade bäste Norska instruktören Runar som och han fick mig att vara super lugn, även när min slang började pysa och bubbla ute på Esta. Jag hade sällskap av ett par från England kan ju vara nämnvärt, dom var jätte trevliga och duktiga. Dock ville inte mannen följa med på andra dyket så det vart bara jag och kvinnan, men inte gjorde det något.
-Dykställerna idag var Aquarium och Esta.

Vi såg massor av olika fiskar så klart, men att nämna var att vi såg Ormål (vit med svarta prickar) sen såg vi Drakfisk och en bläckfisk bland annat =) Riktigt häftigt!

Det var riktigt skönt att vara gäst för en gångsskull på båten, så passade på att njuta av solen lite. Mys mys.
Bild på snygga mig i dykutrustning kommer väl någon gång. Cecilia har bild.

Iallafall nu så är jag ju sjukt taggad på OW kurs (Open water) det gör att jag kan dyka vart jag vill i världen med instruktör. Så ja, Gunnar har ju sagt att jag ska hojjta till när jag vill göra det, för då vill han hålla min kurs. Så ja när han kommer tillbaka från safarit så kanske jag råkar säga något. Haha. =)

Idag har jag lämnat in tvätt för första gången också. Har ju tvättat själv hela tiden hittills. Men nu hade jag massa sängkläder och handdukar som behövdes tvättas så då kostade jag på mig att lämna in. Så ska hämta det imorgon. Spännande och se om man får tillbaka allt och/eller om man får något utbytt.

Simma lugnt!


Dagens Arabiska

2010-11-14
17:27:49


Alagam- Stanna här
Maja- Vatten
Majakibir- Stor vatten
Shockran- Tack


13 November

2010-11-13
21:56:31

HELT galen dag, helt perfekt! Låter bilderna tala för sig själva idag, jag är mållös.
Har vart med Katri idag på Dolphinspotting, helt perfekt tur!!! Idag älskade jag mitt jobb!















Jag längst till vänster






Nora 2 hade också Dolphinspotting


Vadå glad tjej efter en sådan dag?


Jag och Katri är ett perfekt team!


Sååå, alltså för dig som inte hängde med. Vattnet var lugnt och inga vågor. Vi tog våra snorklare och snorklade runt Sharb el erg efter att ha beskådat delfinerna från båten en stund tills de simmade i väg.
När vi simmat i godan ro ett tag och kikat på revet så hade de flesta av kunderna väntom och simmat tillbaka till båten. Vi har två snorklare kvar, och då dyker de upp! 3 stora fina delfiner. Vi simmar med dom en stund i turbo fart. (Utanför revet)
Vänder om och simmar till båten. Går upp på båten och förbereder lunch. Ser att delfinerna kommer tillbaka, jag och Katri är först i och möter delfinerna som är påväg in i kanalen. Simmar med dom en bit, sen vänder ena delfinen sin mot mig och börjar simma mot mig. SHIT tänker jag och saktar ner. Delfinen börjar simma med oss och leka med oss. Simmade jätte nära, gick ner mot botten och lekte med fiskar och koraller nere på botten. SKIT HÄFTIGT. Sen kommer det gäster och de simmar med delfinen. sen får vi besök av de andra två som har vänt och kommit tillbaka. Vi leker nu med alla TRE delfinerna. Jag kunde inte sluta le, och jag fick in vatten i masken åtskilliga gånger för att jag skrattade för mkt. Det var så roligt att se när delfinerna tjicklade varandra, de kliade varandra med fenorna. nej fy fanva häftigt!
Ska inte bli för långt inlägg nu. Men ojj så mkt jag har att berätta!

Har dock blivit lite sent pga. att vi firade Milla ute på nya marinan så därför vart det lite sent. men ska senare skriva ett längre inlägg om denna dag. Denna kommer jag leva länge på!
Hur mår du hemma i snöiga Sverige? Simmat med delfiner idag också? ;)

Btw så har jag köpt ett nytt lakan idag! INSIDE INFORMATION ;)

Simma lugnt!


Dagens Arabiska

2010-11-12
20:52:52


Sabah Hellcher- God Morgon
Wahed- Ett
Etnin- Två
Talata- Tre



12 November

2010-11-12
20:45:16

Har haft en sjukt bra dag på båten Queen samira. Hade 6 snorklare för första gången själv, och det gick hur bra som hällst! Dom var jätte duktiga och lyssnade på mig till 100%
Vi var på Abo Hashis och på el Desha tillsammans med Christina, Gunnar och Runar som hade dykare. På El Desha var det dock väldigt strömt och mina gäster fick simma på som tusan, men det gick så bra så ändå.
Jag var så snäll så jag tog betalningen för alla idag, idag gick det smärtfritt och så bra så! =)
Väl på dykcentret igen sen så var vi lite tidiga, så jag hade gott om tid att förbereda innan snorkelbåtarna skulle komma. Så jag fixade och donade och förberädde allting så att dom fick lite av en räkmacka när de kom tillbaka.
Idag testade vi en ny form av att räkna fenor, vi räknade alla fenor som vi fick in och sen prickade vi av från hur många som vi hade lämnat ut. Bättre än att räkna alla 560, men dock ett problem. Det blir SJUKT mkt fenor på disken tillslut, så det värsta dagarna kommer det inte att fungera på. Som imorgon har vi 3 Giftun båtar, en dolphin och minst en snorklingsbåt. Och då kommer det bli alldeles för mkt. Så imorgon får vi allt räkna som vanligt igen... Jippie..Så klart har jag inventeringen också imorgon... Bajs.

Iallafall efter jobbet så tog jag, Cecilia och Johan en jalla buss. Så vart hemma innan Gunnar och Christina, så tog det lugnt hemma en stund och sen ringde dom när de kommit in till stan och då gick vi och käkade pizza från La luna. Verkligen inte goda pizzor om man jämför med Svenska pizzor. Mmmmh säger jag bara. Här kan man då inte få nå lyx på, försökte få så simpelt som lök på min cicken pizza, men till och med det misslyckades. Det dom kan är pizzor med ost på. Nån skinka, äckliga burkchampinjoner och nå annat skit som typ bacon?
Inga oxfileé pizzor med beasås och kantareller på här inte.
Apropå mat så satt jag och Gunnar och frästade varandra med Pizza, grillat kött, beasås och pommes hela båtresan hem. Det var ingen höjdare för var SJUKT hungrig när jag kom till DC. Sen drog vi till med en jordgubbstårta, kanelbullar och damsugare uppepå det... jag vill ha prinsess tårta eller jordgubbstårta när jag fyller år. Undra allt om det går att få fram? Tveksamt...

Efter La luna ialf. så gick jag och köpte en handduk, vart tyvär en äckligt turistig handduk som det står EGYPT på och är rosa. Men jaja, va fan. 50 Pund fick jag den för. Letade även efter ett lakan men hittade inget där, så ska kolla med Nasser eller Atef om dom kan hjälpa mig. Måste ha ett snarast så jag kan tvätta. Jag hade faktiskt tänkt lämna in tvätt snart, ja du läste rätt. Lämna in tvätt. Här har man inga tvättmaskiner, och hittills har jag tvättat för hand, men är trött på det så tänkte testa lämna in massa tvätt. Dock ej underkläder!
Nackdelen med att lämna iväg tvätten är att man aldrig vet vad man får tillbaka och vems saker man får tillbaka. Plus att vissa tvättställen hänger tvätten ute i gatan och här är inte luften ren kan jag meddela. Ser riktigt äckligt ut när ren tvätt hänger ute i smutsen..

Niclas upplyste mig nyss om att det var Fredag, fy i helvete. Det var ju nyss måndas och jag låg riktigt magsjuk. Apropå magsjukan så gick jag förbi stället jag spydde på ute på gatan nu efter att vi vart på la luna. och självklart kände försäljarna igen mig, så dom ba: HI, How are you today. Och så fnissade dom lite barnsligt... Hmm.. Inte roligt. Piiinsamt.

Jaja, simma lugnt!


11 November

2010-11-11
20:53:50

Tjolla!
Jag hade en helt okej pickup i morse, inga fel eller något sådant. Annars brukar det ju ha en tendens till att kunna bli både det ena och det andra felet. Men idag gick det smärtfritt!
Sen när jag kom till DC så var listan ändrad IGEN. För tredje gången sedan igår så jag var tillslut satt på CPT Maget 3 och så åkte jag på Dolphin med Atef. Lite jobbigt att inte mentalt hinna förbereda sig att man ska vara med honom, men det gick bra ändå. Jag har konstaterat att det är inte så farligt att vara med honom ändå. Nu har jag två andra jag tycker det är riktigt jobbigt att vara med istället. Två manliga egyptsier som tror dom kan köra över oss andra. Det är inge kul när dagen måste börja med att tjaffsa om vem fan det är som skall göra denna jävla briefing.
Jag säger: Vi gör en stor briefing på Svenska för vi har mest svenska gäster, (Logiskt eller?) för att kunna ge den bästa servicen. Och sen kan du göra en liten briefing på engelska för de finnska gästerna.
NEJ varje gång får man till svar: MEN NEJ, JAG SKA GÖRA EN STOR PÅ ENGELSKA...
Alltså var enda jävla gång! Man blir ju så trött på det. Att det alltid skall börja med tjaffs så man blir på dåligt humör. Äjj, skippa detta grabbar, det kommeri nte fungera i längden, tillslut ruttnar jag och tar i med hårdhanskarna.

Iallafall för att återgå till idag så var det en lugn dag. Fast jag måste erkänna att sen jag vart ordentligt sjösjuk med Gosha ute på sjön så har jag kännt av sjösjuka VARJE dag där ute. Det är inte roligt. Har tagit sjösjuke piller många gånger nu och nu har de slutat hjälpa mig. Det här är inte bra, men va satan ska jag göra? Gunnar kom hem idag och jag frågade vad han tycker att jag borde göra. Fick rådet att köpa andra piller, och eller tro på dom jag har... Det är ju lätt..

Apropå att Gunnar har kommit hem så måste jag erkänna att när han kommer hem så finns inte den där osäkra Therese i närheten. Tror det är det jag behöver för att känna mig säker på mig själv, alltså en Gunnar nära till hands. Det är trots allt han som har dragit hit mig och fått mig att vilja åka hit, så det är ju en enorm trygghet när han är här. Så himla tråkigt bara att han åker igen på lördag =(

Just i detta nu när jag skriver så sker det ett bröllop mellan Elina och Ameer här i Hurghada. Lycka till till er! Kände dock inte att jag ville gå, inte Christina och Gunnar heller, så vi åt på burgerking i stället. Och sen har Gunnar passat på att köpa en ny våtdräckt.

Idag på båten gick jag och funderade på vad jag skulle skriva i bloggen. Ja faktiskt så gjorde jag det.. Och jag kom fram till att jag kanske borde ha ett typ, dagensk arabiska ord/mening?
Så jag börjar idag med ordet:
MESCH?! Vet dock inte hur det stavas, men det uttalas då iallafall. Och det betyder, Okej. Man får höra MESCH hela tiden här så jag tyckte att det var ett bra ord att börja med =)

JO JUSTE innan jag glömmer det så ska jag berätta att när jag tog staff bussen idag så tro det eller ej så fick vi PUNKTERING! Det var ju för typiskt.. Så jag, Alicia och en annan tjej fick ta taxi. Och det var inte lätt att få tag i kan jag meddela. Alla var fulla med folk som skulle från jobbet, så vi fick stå super länge innan vi fick någon. Och han vi fick tog en SUPER konstig och onödig väg in till Sheraton road. Idioter finns det gott om.

Aja Simma lugnt!



10 November

2010-11-10
18:21:53

Haft en djup och fundersam dag idag. Kan ju börja med vad jag har roat mig med. Hade pickup på morgonen, som faktiskt gick bra! Sen var jag på Calupsun med Jouni och vi hade Dolphinspotting. Såg dock inga delfiner =( Men det vart dock mycket i dricks ändå till besättningen vilket var väldigt otippat.

Iallafall så har jag tänkt mycket idag, jag har tänkt att jag aldrig är nöjd. Jag har tvekat på min förmåga för jobbet idag, och jag funderar på hur jag ska klara det här.
Själva jobbet är inte avancerat och svårt i sig, det är mycket ansvar och annat som spelar in dock.
Men mitt största problem som gör att jag tvivlar är att jag egentligen inte är en vatten person. Jag har aldrig tyckt om vatten utan har alltid försökt undvika simlektionerna i skolan. Jag har dock kommit över den värsta av min vattenogillanojja och jag har börjat uppskatta vattnets skönhet. Men ändå så finns den där känslan där av att det här inte är något för mig, att det är alldeles för stort ansvar för lilla mig att hantera.

Jag är yngst på dykcentret och ibland känner jag verkligen det, men jag försöker så gott jag kan men ibland känns det inte som att det räcker till ändå och då tvivlar jag på om jag verkligen borde vara i denna branch.
Det känns som att jag borde längta och flyga ner i vattnet varje dag, men det gör jag inte. Jag känner att jag inte vill ner i vattnet ganska ofta, och jag anser att det är inte en bra känsla att ha om man ska jobba med det här. Jag borde verkligen älska det jag gör, men det gör jag inte. Visst gillar jag det, men jag skulle ljuga om jag skulle säga att jag älskar det.
Och jag försöker peppa mig själv till att tänka att -vad skulle jag göra hemma? Sitta och längta bort och undra hur det hade vart här borta. Så sant, och jag skulle vara skit arg över att vi inte har något vatten hemma, ingen värme etc. men ändå så ska jag längta hem och tvivla på mig själv.
Jag gör alltid så. Jag hatar mig själv för det. Jag ska alltid tvivla och känna att jag aldrig duger. Men det är så jag känner och det är så förbannat svårt att koppla bort mina negativa skittankar. TÄNK DISA KURS THERESE. TÄNK DISA KURS... hmm. Ska försöka..
Imorgon kommer Gunnar hem, hoppas han kan peppa mig lite, för just nu känner jag mig riktigt opepp. Jag är så jävla tråikig.

Simmalugnt!



La grande de musica

2010-11-09
15:58:06

Hittade Egyptens största kvinnliga artist. Tror hon är här ifrån ialf? Skitsamma, egyptsierna tjatar om henne jämt. Och en på Abu mosad anser att jag är lik henne, och därför kallar han mig Nancy... Hmm..


9 November

2010-11-09
12:10:43

Tjollahoppigalopp!
Gårdagen spenderades i soffan framför tvn och foxmovies, med en halvsovandes Therese. Fick i mig en halv liten yogurt, två tuggor twix, massa vatten och några skedar med soppa igår. Inte mycket att hurra för. Men matlusten var inte den bästa.
Inatt så kände jag dock matlust, hade somnat i soffan och när jag vaknade så kände jag sug efter något att äta. Så bestämde mig då för att till lunch skulle jag kosta på mig att äta på burgerking!
När jag skulle lägga mig i sängen hade jag fått ett husdjur i rummet, vet inte om det var en kackerlacka eller om det var någon bamse skalbagge. Men iallafall så finns han inte längre på denna jord.

Sov till typ 8 i morse, sen låg jag och drog mig en stund och sen bänkade jag mig i soffan framför tvn. Skönt att vila upp sig ordentligt. Känner mig fortfarande helt svag och yr.
Till lunch gick jag iallafall som jag lovat mig själv till burgerking och köpte ett whopper meal. Det var dock inte lika gott som jag föreställt mig, och jag tappade matlusten. Åt inte upp allt, och magen är nu i protest igen. Mår illa och vill kräkas, men det kommer inget. Skulle inte ätit där, skulle tagit någon knäckemacka istället här hemma.

Iallafall så har jag vart duktig och städat här hemma idag efter att jag ätit lunch. Så nu är lägenheten skurad och luktar gott. Så hoppas Christina blir glad när hon kommer hem.

Tog två bilder när jag gick från burgerking, här är bakgatan hem till oss =)


Här är det legendariska Crepes stället, 12 pund för en mumsig crepes. Inte illa!


Hurghada ser dött ut på dagen, ni ska se på kvällen när allt vaknar till liv. Det är då staden är vaken. Det är både på gott och ont, bra att allt är öppet till super sent på natten, dock inge kul att det är fullt liv utanför när man skall försöka sova.

Hörde genom den skvallrande sidan Facebook att det är snöstorm hemma i Svedala. To bad for you! Ni får helt enkelt ta och packa väskorna och bege er hit för att besöka mig i värmen. När jag skulle gå ut för att äta lunch så svettades jag som en griiis.

Jag saknar er där hemma. Pappa ta och logga in på skype någon dag!


Jag har världens bästa bror =) Jag saknar dig


Åååh min lilla mysipysi! jag saknar dig till 1000!!!


Såklart saknar jag dig också mamma! Du får också logga in på skype så vi får prata någon dag!


Simmalugnt! Puss


8 November

2010-11-08
09:35:15

Här ligger jag i soffan och tycker synd om mig själv. Vart nämnligen ordentligt magsjuk igår kväll. Kände att jag mådde dåligt direkt när jag gick av båten i slutet av dagen.
Var på full day snorkling med Ahmeed och Johan, på båten hurghada. Älskar den båten, helt underbar mat och besättningen är awsome!
Iallafall så var vi som vanligt på Aquarium och sedan small magawish. Hade ett härligt gäng och alla verkade super nöjda. Tog lite extra hand om en finnsk kvinna, super gullig tant alltså.
Efter den super härliga dagen, trots vågorna som var och en galen pickup på morgonen, så kände jag mig illamående och fick senare huvudvärk. Trodde det var för att jag drukigt för lite så bobby hittade nå super äckligt pulver som skulle hjälpa mot vätske brist. Tog några klunkar sen kände jag att hulkningarna började komma. kul då att just igår var det mega inventering och alla skulle hjälpa till och räkna fenor. Det var bara och bita ihop mot den pressande sjukdomen som låg och vänta. Kände mig jätte taskig som inte hjälpte till mera, men jag gjorde verkligen så gott jag kunde.
Sen när vi skulle åka staff bussen så räknade vi efter vilka som skulle med och vi var 22 stycken som skulle få plats i en 15 platsers buss. Jag hatar det att vi inte bara fixar en större buss så man slipper känna ångest varje gång man ska åka med den. Precis när bussen kom så lyckligtvis så kom en taxi in på området så jag och 3 till tog den.
Kände då att jag vart sämre och sämre, och jag var nära att stanna taxin flera gånger för att jag behövde spy. Jag lyckades nättoch jämt hålla mig, och satte fart hemåt från seagull där taxin släppte av oss. Kom väl sisådär 1-2 minuter på vägen och straxt efter metro kom det. Fy fan va pinsamt det var. Jag spydde som en gris, och försäljarna runt om kring stod och glodde. Efter ett tag så sa dom åt mig att gå lite åt sidan, så gick in en bit mot buskarna. Självklart skulle Tomek och Gosha gå förbi också. Så dom kom och hjälpte mig och gav mig lite papper. Jag vart faktiskt förvånad över att en försäljare kom fram och försökte hjälpa mig och så frågade han hur det var fatt.
Iallafall när vi började gå därifrån kom en försäljare springande mot oss och sa wait wait. Jah va nu då tänkte jag, jsg är inte på humör för att köpa något. Men han förvånade mig genom att säga att jag skulle dricka tea med citron i. Riktigt trevligt av honom. =)

Väl hemma var det bara ta plats framför toaletten, somnade till och med en liten stund på golvet framför den. Så natten var hemsk, och idag känner jag mig riktigt mörbultad. Ringde redan igår kväll till Colona och sa att jag kommer troligen inte kommer kunna gå till jobbet idag.
Så nu ligger jag med helt tom mage i soffan och kollar på nå skit på foxmovies. Har lyckats få i mig lite tea med citron, och så har jag drukigt massor med vatten och vätske ersättning.
Ska försöka få tag i pappa och se om han vill skypa med mig idag.

Simma lugnt! Puss

Karim kocken (utan tröjja) som gör maten på Hurghada, underbar mat! Vi har startat vattenkrig mot varandra... Funderar på vad jag gett mig in på, för igår slängde han i mig i vattnet... Hmm... Och gjorde mig väldigt blöt med vattenslangen åtskiljiga gånger.


Isaam kaptenen tar sig en vilo paus






6 November

2010-11-06
21:13:43

Hejsanhoppsan
Vart så sent igår så orkade inte med en uppdatering, så kör den nu då lite kort.
Hade som sagt var inga förhoppningar på gårdagen utan var helt inställd på att göra allt själv eftersom jag var med Atef.
Han förvånade mig dock, och vi fick en sjukt bra dag på båten Abo Mosad och vi hade Full day snorkling på schemat. Hade ett glatt pratglatt gäng så det gick super.
Vi åkte till Aquarium som vanligt och där träffade vi på Ahmeed och Cecilia som var på båten Hurghada. Så jag smet över och käkade av deras lunch. MUMS, Karim vet verkligen hur man lagar mat!
Sen vart det Eshta som sista rev.
Det vart sent igår för att jag käkade först på summerland med Cicci och sen mötte vi upp Machmood nere på nya marinan och käkade glass och fikade till typ 10 på kvällen.

Idag iallafall har jag haft Dolphinspotting med Ameer, vi kunde åka ut till Shaab el erg och så såg vi delfinerna!Gissa vad vi såg mer?! JO! Nämnligen en Whale Shark bebis! =O Riktigt häftigt. Den attakerade Ameers fenor och simmade precis under mig. Den var väldigt nyfiken. Den måste hamnat riktigt fel. Kul för oss tråkigt för den kanske. Men iallafall, riktigt häftigt! Hör ju inte direkt till vanilgheterna.

Ronny från Videobubbles var med idag också på båten och han tycker att jag borde ut och festa mera. Jag känner mig tråkig som en bajskorv. Men jag känner inte för att vara ute och festa och sånt. Han tyckte även att jag inte borde tänka så mkt som jag gör. Utan jag borde bara göra den jag känner för. Men jag tycker om att planera och finner inte att det är roligt att festa och leva rövare om man har ett viktigt ansvar inför kunderna dagen efter. Jag försökte förklara det för honom men han fattade inte. Han tyckte bara att jag borde festa mera medans jag är ung... Suck

Ja efter jobbet så käkade jag en Creps hemma hos Cicci och så poppade vi poppcorn och drack choklad. Myspys. Skönt att bara ta det lugnt en kväll och vila. Nu ska jag gå och lägga mig.
Simma lugnt!


4 November

2010-11-04
20:41:52

Hallojjs!
Härlig dag idag med Full day snorkling med Henrik på båten Queen samira! Hade hela båten med Svenskar, det märks verkligen att det är höstlov hemma. =) Sjukt härligt var det idag iallafall med bra och vettig planering från min och Henriks sida. Alla var glada och nöjda vid dagens slut.
Vi var vid Aquarium hela förmiddagen och sedan åkte vi till Small magawish. Har verkligen tröttnat på small magawish nu. Haha.
Men iallafall så lärde jag en liten pojke att snorkla. Han var jätte söt, tog med honom i handen och gjorde så att han slappnade av och kunde kika på korallerna. Super söt.
Som sagt idag har jag också älskat mitt jobb, när vi haft en suverään dag. allt har funkat. Har dock kännt av sjösjukan jag fick för några dagar sedan, den hänger kvar än. Helt stört.

Hade inventering idag IGEN! Hade det ju för fan för några dagar sen, det är ju inte bara jag på centret tycker man ju.. Jaja, så kan de va. Det var bara att räkna alla fenor och bajs.
Efter jobbet så vart det ett stort gäng som käkade på China town, det var gott men alldeles för lite..

Iallafall lever jag fortfarande på att jag simmade med delfingerna igår. Det kommer jag leva på länge. Så när jag börjar gnälla på att det är ap kallt i vattnet och jag inte vill i så ska jag tänka på gårdagen och tänka på att vad skulle jag göra i Sverige? =Längta bort!!!

Lite bilder från idag =)

Här Kaptenen Machmood och en glad Henrik


SHIT VI SJUNKER! Nej då, jag skämta bara. *SUPER MEGA GARV*... Nej men den båten hade gått på en pinnackel utanför giftun och sedan drivit till Aquarium för några dagar sedan. Så nu ligger den där. Hoppas den försvinner snart.


Tog en morgonbild i morse för att visa hur trött och otroooligt snygg man är när man väntar på staff bussen


HEJ! Kaptenen fick agera fotograf






Usch, imorgon har jag FDS med Atef. Ställer in mig redan nu på att få göra allt själv. Då blir man mindre besviken när han inte gör något. Ja, alla har väl någon på jobbet man tycker mindre bra om...
Simma lugnt!


3 November

2010-11-03
21:10:11

Tjenixen!
Super najs dag idag. Hade pickup på morgonen, tio i sju hämtade pickupen mig. Ingen sovmorgon här inte. Sen bar det av ut till ingenstans och sen DC där dolphinspotting på Nora 2 stod på shemat. Var med Ahmeed och Tomek idag. Och vi hade ett stort glatt gäng med Svenskar och sen 3-4 st som prata finska och engelska.
Efter att vi lämnat jettin så hittade vi delfiner ca 20 min ut, så dagen kändes redan då räddad. Vi åkte ända ut till Sharb el erg idag och där fick vi se ännu mer delfiner.
När vi snorklade så simmade jag sist med en taxi och Ahmeed först. Sen, mitt ute i revet dyker två delfiner upp! DAGEN VAR FULLÄNDAD! Så eftersom att jag var sist och hade 2-3 st gäster med mig så fick vi simma ostörda med delfinerna ett bra tag. Simmade iallafall med dom i 5-7 min =)
Sen kom 2 ryssar och försörde det roliga med att försöka röra dem. alltså dessa ryska turister är ett speciellt släkte säger jag bara... vad gör dom här? Ingen respekt för djur och natur allts.
Iallafall så skrämde idioten iväg delfinerna och jag gapa och skrek på idiotfan.

Delfinerna simmade sedan vidare till resten av gruppen från oss så att de också kunde ta en närmare titt på det fina djuret. Det var två stycken delfiner som simmade med varandra.
Så idag har jag älskat mitt jobb.
Amaar hade fixat tonfisksallad till lunch och mina goda smarriga creps grejjs. Mums. Och du, jag hade specialt beställt tonfisksalladen. hihi.
Så hej, vad har du gjort på jobbet/skolan idag? ;)

Och mamma, det är en henna tatuering så den försvinner alldelsstraxt. Haha =)

Annars idag har jag gjort en bajs tabbe och failade totalt på betalningen av lunchen och allt i slutet av dagen. Så det fattades pengar som jag fick lägga in. Det sög ju, men det var mitt misstag så det är bara att betala och se glad ut.

Iallafall så efter jobbet åt jag pizza rulle med Hasan, Anton och Bobby. Det var mys. Sen gick jag och fyllde på internet och växlade pengar. Spenderade sedan en stund av kvällen med att göra Ronny från Videobubbles sällskap när han skulle äta. Så han ville käka på China town, så jag åt en friterad banan med glassiglass med honom. Mumsi.
Och nu har jag tagit en skön dusch och tagit han om mig själv. Nu kom Gunnar hem också! Fast han åker imorgon igen på safari. =( Stackarn.

Simma lugnt! Puss


2 November

2010-11-02
21:01:07

Giftun Island idag med Ameer. Riktigt bra dag idag måste jag medge.
Det har vart en såndära lugn och harmonisk dag så att jag har kunnat njuta lite av jobbet. Idag är första gången fan som jag faktiskt VILLE hoppa i vattnet. Jag var as taggad på att hoppa i och visa gästerna till de fina delarna av Small magawish, när vi stannade där på vägen hem.
Vi hade ett stort gäng med Svenskar på båten idag, alla var svenskar förutom en familj på 3 per som var finnar. Det märks att höslovsveckan har börjat nu för det är nästan bara Svenskar nu. Det är roligt att se när vilka länder som har lov och ledigt när, för det syns så tydligt =)

Iallafall så vart jag skit pepp på att vara i vattnet så jag tog med mig de gästerna som ville simma en sväng på en liten tur. Och så kunde Ameer vara vid båten och hålla koll på dem som bara ville bada vid båten.

Alla var super nöjda efteråt och jag har njutit av dagen. Imorse kände jag att fan, jag vill nog bara stanna tills december. Men vi får väl se, måste vara här tills nyår sen får jag väl se hur det ser ut.

Efter jobbet idag så följde jag med Hassan, Tomek och Gosia till ett Egyptiskt hak och åt Mixad grilltallrik. Delade med Hassan, och idag mina damer och herrar vart jag riktigt mätt! =)
Efter middagen så träffade jag på Isaam som satt runt hörnet vid porten till lägenheten. (Han är kapten på båten Hurghada) Riktigt skön snubbe, min favorit kapten! Och båten är inte så dålig den heller, den är mys =)
Iallafall så träffade jag honom och han sa att han hjälpte snubben som ägde silver affären han satt vid. Så han frågade om jag ville ha något från affären gratis. Men neej, svarade jag. Kikade lite, hittade massor jag vill ha men nej herre gud man kan ju inte bara få en massa saker.
Följde med honom iallafall som sällskap när han skulle äta, han är riktigt vettigt. Han sa till mig att jag inte skall lita på någon här nere. hmm.. Det känns ju tryggt.

Ameer hittade en lille lille eremit kräfta




Sen var ett barn inte sämre än att hitta en större eremitkräfta


Ameer


Hej


Henna tattueraren som går omkring på giftun har tjatat på mig sedan första gången jag var där på att jag skulle ha en tattuering. Så idag så fick han väl göra en då. så här vart det =)
-Jag frågade om han kunde göra en mustang logga, men det visste han inte vad det var. Så nästa gång ska jag ta med mig min keps. Hehe =)


Simma lugnt! PUss


1 November

2010-11-01
20:53:30

Idag har jag vart här i exakt 4 veckor.. Fast det blir lite knepigt för jag kom ju den 4e Oktober och nu är det den 1 November, och det har gått 4 veckor.. Jaja, om någon hänger med på vad jag menar..
Det är blandade känslor idag, har vart på Dolphinspotting med Nasser och Gosia på båten Nora 2. Såg dock inga delfiner.
Idag är första gången jag verkligen blivit riktigt sjösjuk. Det kom dock när jag hoppade i vattnet första gången, konstigt nog. Det guppade så inåthelvete kan jag meddela. Gosia vart också sjösjuk när vi snorklade, så jag var inte själv. Sjösjukan håller ett stenhårt grepp om mig och  den har inte gått över än, och nu är klockan tjugo i nio.

Vi kunde inte gå till Shaab el Erg pågrund av vågorna så vi gick till El fanos istället. Vågorna var dock stora här och det var här jag vart sjösjuk. Efter lunchen gick vi till andra sidan av El fanos och sen gick vi till Small magawish. Jag hoppade i varje gång, så det känner jag mig stolt över.
Kände av förkylningen i morse, men sen har det peppar peppar lämnat mig i fred. Det övergick som sagt var i sjösjuka. Varje dag är det något, men idag tvingade jag mig i varje stopp. Idag behövdes jag så blaaah.

Nu är jag trött, jag ångrar att jag införskaffat mig den super sköna kudden för den har jag längtat efter hela dagen. Nästan så att jag ska byta till tegelstenen jag hade innan bara för att det är super svårt att gå upp på morgonen med denna uber sköna kudde. hmm.. Ilandsproblem i ett U land?

Idag har en Videobubbles tjej skrämmt upp mig genom att säga att det är pest och pina att jobba här på vintern.. Funderar på att åka hem i December så jag slipper hoppa i vattnet och bli sjuk och nerkyld.

Ikväll åt vi ett gäng på ett egyptiskt hak, och det var kaotiskt. Fick inte det jag ville ha och blabla. Fick tillslut mat i magen dock.
Mötte Cecilia sen och handlade lite smått, och sen gick vi till mig och drack lite tea. YEY, tea party! Vi skulle poppa poppcorn också, men vi konstaterade att vi har gasol spis och den vågar jag inte använda. Så vi får göra det hos henne någongång som har vanlig spis. Haha =)

Nej nu ska jag gå och sova, är död pluss att kudden kallar. Hihi =) Imorgon ska jag vara på Giftun med Ameer.. Får se hur det går då..
Puss och kram simma lugnt!
Sarah du är världens sötaste, jag saknar dig. Puss!



RSS 2.0