30 December

2010-12-30
14:06:52

Hej och hå vilket dåligt väder igår och idag. Igår drog ett ÅSK väder in över Hurghada.
Igår var jag på båten Hurghada på fds med Ahmed, när vi var på Aquarium så såg vi det mest på håll och kände att det började blåsa upp. Framåt kvällen drog åskvädret in ordentligt och det har blixtrat och dundrat från igår kväll och hela natten. Idag är det också dåligt väder, så idag vart det många kanselleringar på jobbet. Så vi var många som fick gå hem idag. Det slutade med 7 snorklingsgäster och tre guider.

Så här såg vädret ut på morgonen när vi gick för att vänta på staff bussen.. kolla molnet bakom lägenheterna där.. Usch usch..


Jalla bussarna var inte liiite skitiga


Taxisarna också


Runar var en munter en iallafall, haha. Alla andra tyckte inte om vädret.
Från vänster: Juha, Runar, Christina och Gunnar.


Juha du är knäpp. Jag: Juha take a picture. Juha: Okey! Och tog detta... Suck =P


Sen kretsade kamran runt till allihoppa. Jag som ville ha ett kort på mig också.. Det var ju det som var tanken från början.


Runar


Tillslut ett kort på mig =P


Cecilia på väg till dykcentret


Jippie, ville inte ut på sjön idag kan jag meddela. Syns inte så bra på bilden, men det var sjukt stora vågor.


Jag och Ahmed


Ayman, Nasser och Ahmed


Hej Dåligt väder. Besättningarna sov på båtarna inatt. De hade fått lov att köra ut på havet inatt vissa båtar för att det var för galet väder, och det hade slutat med att nu är ena båten trasig. (Hurghada) Med mera. Tycker synd om besättningarna. =( Dom fick inte mycket sömn inatt.
Här ser ni också att vi har fått en insjö på stranden.. snorkling på stranden idag! Wohoo!


simma lugnt!



27 December

2010-12-27
20:52:40

27 December betyder födelsedag. Mina födelsedagar har ärligtalat alltid kännts som helt meningslösa. Det har alltid bara vart att ja, nu kan jag skriva att jag är ett år äldre på pappret. Jag har aldrig kännt mig ordentligt firad eller så. Förens idag, idag har jag för första gången kännt mig uppskattad och omtyckt på min födelsedag. Hemma så har det alltid vart så att folk är borta, firar jul med familj, ute och reser och blabla. Så jag har aldrig haft någon riktig födelsedag tycker jag. Mina bästa vänner har inte ens kunnat komma på mina födelsedagar tidigare för att det prioriterats annat.
Men idag har jag fått känna på hur det är att verkligen bli uppskattad och gratulerad på sin födelsedag. Åh jag är så rörd så jag kan börja gråta när som hällst.

Dagen började med att Gunnar och Christina kommer in och sjunger för mig, med en muffins med ett ljus i. Och så fick jag ett kort av dem. Och i kortet står det att jag skall få åka till Luxor eller till Kairo 1 dag. Alltså fy satan så dom är underbara!

På dykcentret och staffbussen fick jag massor med gratulationer, Jonnie som frilansar hos oss kom och sjöng för mig och slängde mig hurrandes i luften med mera.

På båten Nora får jag fler gratulationer av gäster och personal =) Vid första snorkelstoppet vad ser vi om inte.... EN SKÖLDPADDA! Det är första gången jag ser en sånn så jag vart helt hysteriskt glad och skrek "THIS IS THE BEST BIRTHDAY EVER!" YEY! =)
När vi är på väg tillbaka till DC så kommer Amaar från köket och har gjort en äppel/tigerkaka med choklad på toppen som han bjuder mig på först och sen sjunger Anu och Anton för mig. Underbart =)

På dykcentret blir jag invinkad till båten Queen samira. Av besättningen där får jag en über gullig liten kyckling. Haha. En gul en. Så gulligt av dom, jag hade ju inte ens vart på båten idag.

Sen skall iallafall många följa med till Bulls för att käka lite mat. Helt galet då jag räknade att vi var 23 staff i en 15 sits minibuss. Det var trångt kan jag meddela men det var trångt och gosigt. I staffbussen var det härlig stämning, och jag fick hela 3 sånger. En på Engelska först, sen en på arabiska och sen en på svenska. Här är det kultur som gäller!
Väl på bulls sen så bjöd Ameer och Elina mig på maten som present. Och det var helt underbart gott, åt kött med bakpotatis och pepparsås. Sen fick jag en cheescake till efterätt.
Jag har aldrig någonsin vart med om att så många brytt sig om min födelsedag tidigare så jag så rörd. Det var säkert minst 15 pers som följde med mig till middagen, och jag är så glad för det!

Nej tack för idag hurrunini, tack för alla superfina gratulationer och allt! Idag är jag super lycklig!

Simma lugnt!


Julafton

2010-12-25
19:11:00

Jobbade på julafton, hade FDS själv på båten Calepsun med 8 snorklare tillsammans med 3 dykare och 2 instruktörer (Gunnar och Anton).
Efter jobbet så var det julmiddag på Cafe del mar, MUMS I HELVETE säger jag bara. Fick till och med se Kalle anka! Dagens kalleanka rullade på i bakgrunden under hela middagen, julen verkligen på topp! Efter middagen så kände man sig inte liiite tjock, att man alltid ska äta för mycket. Helt galet =P





Här har vi dom bästa, Christina var sååå fiiin. =) Så alltså här Christina och Gunnar, plast föräldrarna. När vi gick till middagen så var det en egytsier som skrek efter dom. - Hey, you have a beutiful daughter, how many camels? (ursäkta stavningen men bajs)


UNDERBART med julmat, ni förstår inte! Så trött på den egyptiska maten så detta var himmelriket på jorden!


Jag och Cecilia. Gumman hon är så fiiin =)


Från Vänster: Kimmo (tha boss) Jocke, och Runars pappa =)


En del av Colona gänget


Så god jul, och god fortsättning allihoppa!
Simma lugnt!


Låt på hjärnan...

2010-12-23
19:36:08

Den här underbara låten har jag haft på hjärnan hela dagen. Helt underbar =)



Och med denna låt säger jag god jul till dig =) Julafton kommer spenderas först på full day snorkling själv med 6 snorklare på dykbåt. Sedan kommer kvällen spenderas på Café del mar med julmiddag. MYS! Så återigen GOD JUL!



23 December

2010-12-23
09:54:45

Usch jag tog blodprovet igår och jag kan ju berätta att jag var jätte rädd, så jag bad Joha att hålla min hand. Kände redan innan att satan jag kommer säkert börja gråta. Jag var så rädd så jag skakade och när läkaren ville ha min arm då började tårarna komma.
Alltså, man kan ju inte säga att läkarkonsten här är lika fräch och clean som hemma. Här stod askkoppen på bordet och man tog provet inne på ett kontor. =S Har ingen aning om om det var en steril nål som jag fick eller inte, jag sa bestämt att jag iinte ville se någon nål. Då hade jag svimmat. När jag började gråta så skrattade doktorn och ba: -Why are you crying. Haha.. Jätte roligt... Inga uppmuntrade ord här inte, utan här skrattar man och sen kör man.
Hoppas verkligen att det var en oanvänd och steril nål jag fick för annars om jag inte hade Hiv innan så har jag väl det nu. Alltså åh jäkla land.

Igår kväll så var jag med Cecilia, hennes man och hans vän =) Plus Urban som var med oss hela kvällen till shade. Trevligt trevligt.

Imorgon är det iallafall julafton och det känns väldigt långt bort på världskartan. Då blir det Cafe del mar på julmiddag. det ska bli mysigt.

Nej nu ska jag gå och äta lunch med Urban, Cici, Rickard och hans vän =)


Simmalugnt!


22 December

2010-12-22
09:05:58

Nu ska jag åka och ta blodprov för arbetstillståndet. Test för Hiv =S Läskigt.. Här kan ni njuta till min just nu favvo låt =)
Simma lugnt!



Bilder

2010-12-21
13:05:05

Här kommer lite bilder Sanna =)
Här blir Bobby nergrävd i sanden på Giftun


Bobby


Anu, Jouni, Britta och Henrik på Giftun


jag på Giftun


Griftun














Bakgata =)


School street, här är det skräpigt


Här till vänster är porten in till oss (porten vid bilen)=)


21 December

2010-12-21
08:27:27

Hejsansvejsan! Ligger hemma idag och har sjukt ont i halsen. Kände av att jag började bli sjuk redan under OW kursen, men det kom igång ordentligt dagen efter att kursen var slut.. Så i förrgår, igår och idag har jag plågats med halsont och allmännt seg. Igår gjorde jag slag i saken och köpte mig piller och pulver. För man vill verkligen inte vara sjuk här, för man blir aldrig frisk. Så i ett tappert försök att bli kvitt förkylningen så har jag köpt 123 piller och halstabletter. Så ligger här och hostar fram till 17 ikväll då jag har infomöte på Aquamarine.

Jo var på Giftun dagen efter OW kursens slut, och jag har en bild på mig då hur jag såg ut då. Hahhaa. Jag fick många blickar kan jag säga, då folk gick runt i bikini och jag såg ut på det viset. Men vad ska man göra när man fryser och känner att man är sjuk?



Somnade både igår och iförrgår kl 7 på kvällen i sängen, vaknade borstade tänderna och sedan somnade om. Skönt att sova länge när man är sjuk.
Nej nu ska jag slöa och se på film, förhoppningsvis också prata med pappa på skype!
Hihi, kikade lite på svt om hur ni har det i Svedala, galet galet! Tycker synd om er.

Simma lugnt!


18 December

2010-12-18
17:31:25

HELT GALET, nu är jag Open Water diver!! Åh jag är så stolt över mig själv, ni förstår inte! Hoppas ni förstår min lycka.

Idag har jag dock haft lite hemlängtan, det är många som skall hem nu under jul och det är många på jobbet som vill hem och inte åka tillbaka. Det påverkar mig väldigt och jag har längtat hem ganska mycket idag. Hoppas det går över. Snart är det iallafall jul, födelsedag, nyår och sen kommer Sanna den 13 Januari. Så har mycket att se fram emot =) Gött gött!

Tjing, simma lugnt!



17 December

2010-12-17
21:16:17

Hallojjsan! Håller på med OW kurs just nu, började i förrgår och imorgon är sista dagen! Är så förbannat stolt över mig själv. Hade aldrig trott att jag skulle klara av mask övningarna. (man skall vara utan mask i en minut, och andas genom regulatorn+ att man sedan skall simma 15 meter utan mask under ytan.) Jag har tvekat på att börja dyka bara pga. detta. Men när jag nu skulle göra detta så gick det helt smärtfritt! Helt underbart. Har alltid vart rädd för vatten i hela mitt liv, och jag har verkligen tagit tag i min rädsla och bemästrat en av de största rädslorna jag haft genom mitt liv. Är så stolt och nöjd över mig själv! Just nu älskar jag att dyka!!!
Här kommer lite bilder från idag =)














foto: Gunnar och Juho.
Vi hittade som vanligt nemo! =P

Imorgon är sista dagen på kursen! IIIH! Simma lugnt pusspuss =)


14 December

2010-12-14
21:30:34

Hihi, haft en rolig dag idag. Pickupen gick heelt smärtfritt! YESS! Sen har jag vart på Capten Maget med Ahmed och vi har vart på Giftun. Det var super trevligt förutom att maten är.... på båten. Den kunde verkligen vara bättre. Men iallafall hade flera trevliga äldre gäster på båten idag.

Haft myskväll med Cici och sett på Playa del sol, super skojj!
Åååh det är någon nisse som ropar ut böner eller något i en mikrofon.... Jag kommer inte kunna sova inatt kan jag ju meddela. Ibland undrar jag vad jag gör i detta land, det passar mig verkligen inte...

Vi hade fin himel ikväll över Magawish. Här jag och Jocke


Anu och Prins Alibaba ^^




Simma lugnt!


Lucia?

2010-12-13
20:50:57

Ja jag kan ju börja med att min pickup i morse var helt sinnessjukt stört rolig. Först börjar den med att jag har fel buss, så måste vänta på rätt buss vid flygplatsen. Cecilia hade min och jag hade hennes, så vi fick lov att byta. Dock efter denna försening så kom jag i tid till mitt första hotell, stella makadi. Dock saknade jag där 2 personer och jag väntade i 10-15 min på dessa. Sen vart jag tvungen att åka. Kom i tid till Makadi Oasis ändå. Där saknar jag 4 personer. Ringer till rummen och får tillsvar av ena att dom inte känner till någon bokning. Och nästa person skulle åkt igår och hade inga planer på att åka idag. Så jag fick åka vidare till Saraya utan dom, men med ett telefon nummer rikare. Kommer tillbaka till det straxt.
Iallafall så åker jag garvande därifrån till Saraya- Ligger nu 10-15 min i tidsplanen. Saknar 4 personer när jag kommer till Saraya. Ringer rummen och ena svarar inte, och andra säger att dom inte har bokat något allts.
Asgarvande ringer jag till Office efter att jag hämtat upp de sista 2 gästerna på Makadi beach. Och så berättar jag om vilka som inte har dyktupp och vilka som inte kommer.
Jo tillbaka till nummret så är egyptsier så jävla korkade ibland alltså. Träffade en egyptisk guide på stella makadi och bytte några ord med honom medans jag väntade på mina gäster.
På oasis så pratar han ännu mer med mig och han börjar fråga efter mitt nummer. No sa jag, du får inte mitt nummer, han fattar trögt och ger mig SITT nummer när jag skall gå. Alltså vad tror han när jag säger att jag inte är intresserad? Suck..

Iallafall påjobbet sen så åkte jag på Dolphinspotting med Cecilia på Abu mosad. En riktigt kall dag idag alltså, kändes som att det blåste småspik. Men vi överlevde!
Iallafall så klockan 2 idag så kom Cecilia på att FAN det är ju Lucia idag. Så vi tänkte att nej nu jävla måste vi ju sjunga för gästerna. Så goa och glada så tog vi i från tårna och gick upp för trappen och började sjunga NATTEN GÅR TUNGA FJÄT. (jag först och tar i så jag storknar) Ni skulle sett gästernas reaktion, ojoj. Folk bara flööög upp och såg helt livrädda ut. Det var svårt att hålla sig för skratt. Iallafall så forsatte vi att sjunga hela första versen.
Det har var kul att vara med Cici idag! Min bejb =P

Aja har hänt massa mer men orkar inte vara uppe mer så godnatt!
Simma lugnt! tjing!



12 December

2010-12-12
08:57:11

GAAAH vilket väder, var 16 grader ute bara när vi gick upp imorse. Så det vart jeans, tjocka strumpor, tjock tröjja, jacka och mössa redan på inne i lägenheten. Och jag frös ändå.
Jag och Christina gick glada och frussna till staff bussen. När bussen kommer så fick Henrik ett samtal från office. - Alla båtar stannar inne idag. Kustbevakningen har stängt av båttrafiken. För dåligt väder. Den enda som måste jobba var Anu som har OW kurs på stranden. För oss andra var det bara att knata hem igen, så nu ligger och i sängen under täcket och värmer mig med tjocktröjja och jeans.

Hörde på nyheterna om att det varigt ett terror dåd i stockholm igår kväll. Helt sinnessjukt. =( Fattar inte varför människor skall förstöra så. Världen är sjuk.

En Therese och en Cecilia fryyyser


Katarinas ansiktsuttryck visar på hur kallt det var!!!




Nu ska jag tycka synd om mig själv och kolla på film hela dagen. Haha, det är kallt!
Hade en super mysig ensamkväll igår kväll, tände ljus, gjorde tea, tog en dusch och sen bäddade ner mig i soffan framför en film. Super mysigt. Sen pratade jag med pappa också. Man blir så glad av att prata med familjen! PUSS på er!

Simma lugnt så länge! <3


Glass

2010-12-11
17:22:51

Jag tänkte fresta er där hemma med lite glass bilder, eftersom jag och Alexander lyxade och käkade glass!
Himlen såg också väldigt skeptisk ut, såg ut som att det skulle bli regn. Så tog kort på det.

Har kollat klart på OW filmerna nu! IIIH! Nu kunskapstesten, skillsen och prov kvar!

Knepig himel?!




en gång glass monster, alltid glassmonster... Se hur jag njuter


Alexander är också en glass njutare, men kommer aldrig att uppnå samma professionella nivå som mig


Simma lugnt!



11 December

2010-12-11
08:24:54

Fick nattligt besök inatt. haha, runt 1-2 så är fortfarande väldigt trött nu. Nu iallafall ska jag iväg till Aquamarine och hålla infomöte! Gårdagens kvälls möten gick jätte bra. =) Jag säger bara att om jag vore på semester hade jag velat bo på Jungle Aqua Park. Fy satan vilket flott ställe.
När jag kommer hem sen igen skall jag äta lunch med Alex och sen skall jag se på OW filmerna!!

Simmalugnt! Tjing!



10 December

2010-12-10
14:04:13

Nu börjar Therese klättra på väggarna. Hon vill ut till sjös och snorkla! Igår när jag skulle ha info möte på Empire så åkte jag dit. Sen så konstaterar jag att mötet är inställt och flyttat till idag kl 10. Jag åker dit, men inte någon fritidsresor guide där inte. Ringer och pratar runt men neej, verkar inte vara något möte kl 10 idag, utan bara kl 19 ikväll. så det var bara att åka hem igen.
Lunchade med Alexander på Pizza hut, alltså Egyptsier säger jag bara. Dom är så jäääävla sega. Inget i skallen ibland alltså, speciellt när det kommer till att beställa mat. Det blir jämt fel.. SUCK! Även fast man är SUPER tydlig..
Iallafall efteråt så har jag börjat kika på OW filmerna! IIIIH! Nu när vi har så mkt lediga dagar så tänkte jag passa på att göra kursen. Fy satan va jag är taggad! jag skall göra den med Gunnar, han åker dock på safari på söndag så kommer få plugga ett tag själv nu och sen fortsätter vi när han kommer tillbaka. Om dom överhuve taget kommer iväg. Har lovats riktigt blåsigt väder tills dess. Så kan finnas en risk att dom inte kommer iväg.

Iallafall nu så skall jag straxt iväg på 2 infomöten, ett på Magawish och sen ett på Jungle Aqua park. så hemma igen runt 20.30 kanske. Och då blir det väl en sväng på Viking. Har hängt där i några dagar nu, för va satan skall man göra annars när man är ledig dagen efter?

Imorgon har jag info möte kl 10 på Aquamarine. Sen så blire att plugga OW teori YEY! Så taggad på att börja dyka! IIIIH!

Simma lugnt Tjingeling!


9 December

2010-12-09
09:49:58

Hade verkligen en riktigt slappardag igår! Typ låg i sängen hela dagen och såg på film. Gick dock upp för att äta lunch med Juho på Ali baba. Godaste pizzan jag har ätit här måste jag säga!
Sen iallafall så gick vi en sväng på nya marinan bara. Sen hem och slappa igen.
Sen gjorde jag Hasan sällskap när han skulle äta på kvällen, och så tog vi en sväng på stan och tjeckade in lite olika ställen. Gick lite smågator och så, och vi båda konstaterade att det är verkligen en äcklig stad vi bor i. Så mycket skräp och skit. Fattar inte hur folk tillåtersig att leva så här skitigt?

Iallafall efter promenaden så tog jag en duuusch och sedan ville Britta och Cecilia att jag skulle komma till Cecilia, dom hade raggat till sig 2 vinflaskor. Så jag gick till dom och var lite social där. Jag drack till och med ett glas vin! Hejsanhoppsan! Jag som inte ens dricker vin, men det vinet gick att dricka.
Sen gick vi till viking och var där ett tag. Tills min hemliga gäst skulle komma med mig hem, för när han kom så gick vi hem och såg på film. Bambambaaaam.. Det kan ni ju fundera över!


Idag är jag halv off, har bara ett info möte ikväll klockan 19 på empire så ska nu träffa Alexander för att äta lunch! Sen är Gunnar och Christina också hemma idag så får väl se om dom vill göra något.

Simmalugnt! Tjing!



8 December

2010-12-08
11:24:02

Fy satan vilken kväll/natt det var =) Först igår kväll så hängde jag på viking efter middag med Johan och hans bror på Summerland 2. Sen drog vi där ifrån efter 23 någongång till Shade nere på Marinan.
En tjej Josefine från Ving var på Papas så jag hälsade på henne också! Super trevlig tjej det där =)
Iallafall på Shade så hade dom live band och allmännt mysigt. Och efter att vi vart där en stund så kom Tina och Benny med familj (dom som hade glögg partyt för några dagar sedan) och när dom kom så bjöd dom allihoppa på massa redbull vodka. Stort tack till dem!

Efter shade så tänkte vi att vi skulle till Ministry, så vi gick dit. Vakten ville ha 80 pund per skalle så NO WAY sa vi. Vi tjaffsade med vakten ett tag men han ville inte släppa in oss för att det bara var en i sällskapet som hade staff kort (för vi har inte fått våra än) så därför trodde han inte på att vi jobbar på Colona. Så iallafall så gick vi därifrån. Så gick vi till Headcandy och testade lyckan där. Dock var det dött där inne, var typ bara 10 pers där så vi tröttnade efter en dricka och så testade vi lyckan igen på Ministry. Efter ett himla långt tjaffs och några telefonsamtal senare så fick vi komma in. Och det var satan värt det!
As kul vare! Gick hem framåt 4 i morse, och jag var väl hemma framåt halv 5.

Alltså, jag måste bara säga det att ofta man bara drar om man är ett sällskap som ska iväg. För det var precis vad som hände på Viking. Jag och två till väntade på att 3 andra skulle börja röra sig från biljardbordet, och sen helt plötsligt så har dom bara dragit UTAN oss och utan att ha sagt ett ord till oss. Jävligt dålig stil måste jag säga, jag vart sjukt besviken. Och så fick jag ett samtal senare när dom redan var på shade, och då får jag frågan: Ejj, vart är du någonstans?! -Alltså wtf. Inte okej säger jag bara.

Jag gick hem i sällskap med Alexander och så kom det någon jäkla egyptsier fram och skulle prata med oss. och så drog vi till med att vi var syskon. hahahaha. Han ba: Yess I can see that! You are very like eachother. Jävla looser.
Sen så ändrade vi oss och sa att vi var ett par, haha. Det ville han inte tro på och han vart skiiiit pisst när vi ba: JO men vi är tillsammans! We promise! Alltså fy fan. Ja sen var det massa annat också! Kul! =P

Härlig natt, skönt att släppa loss.
Innan jag drog ut så hade Gunnar ett serius talk med mig. Han pratade med mig och försäkrade mig om att jag inte behöver ora mig ekonomiskt och att jag borde passa på att ha kul medans jag är här.
Så jag skall verkligen försöka att slappna av och se vart vindarna bär =) Nu ska jag gå och äta lunch med Juho! =)

Simma lugnt!


7 December

2010-12-07
13:44:17

Nu har vintern börjat komma till Egypten kan jag meddela. Är off idag och jag gick och handlade lunch för en lille stund sedan, och det var till och med kallt och blåsigt här inne i stan. Så riktigt skönt att jag inte är på sjön idag, vädret lär vara lika förjävligt som igår.

Jag har iallafall slappat och kollat på en film hittills idag och filmen hette 100 girls, den var riktigt rolig och den fick mig att tänka på massa saker.

Jag har många faktorer just nu som gör saker och ting lite komplicerade. Vilket jag inte tycker om. Vet inte hur jag ska tänka, vet inte hur jag ska tolka, vet ingenting helt enkelt. Så slutsatsen på problem 1, är att jag väntar och ser.
Har pratat med pappa om beslutet jag måste ta nu, och ja jag vet inte om jag vart klokare eller inte. Allt känns väldigt virrigt bara. Det är så mycket som spelar in och som påverkar beslutet.
För det första så vill jag ju absolut inte ge upp och åka hem för tänk om det är det bästa som jag någonsin kommer kunna ha gjort att vara kvar?! Men det kan också bli det motsatta, vilket jag är rädd för och vilket som får mig att tveka. Min ekonomiska situation gör det inte heller lättare att ta ett vettigt beslut heller, plånboken säger en sak medans hjärnan tänker annat.
Vill inte vara skuldasatt till Gunnar, men jag har inget annat val om jag skall vara kvar. Alternatviet är att åka hem och sitta hemma och göra ingenting? Äjj det är mycket som spelar in och mycket som jag tänker på.

Till sommaren vet jag att jag troligen kommer ha jobb, men jag har ju inget jobb hemma nu så därför skulle jag sitta på rumpan och göra ingenting om jag åker hem. Men  så är jag kvar här så blir jag skuldsatt och kommer frysa nu under vintern. 

Åh känner mig så vilsen. Jag vill inte vara vuxen och behöva fatta beslut själv, kan ingen fatta det åt mig?



Simma lugnt!
 


6 December

2010-12-06
20:15:28

Fy helvete vilken dag säger jag bara. Ingen bra dag. Väldigt vindigt väder idag. Var på Abu mosad med Elin och dyk Ahmeed och vi var på Dolphinspotting.
Vi gick till Fanos, och det kan man ju fundera över om det var rätt eller fel. För det var väldigt vågit påvägen ut. Tänker inte gå in mer på vad som hände men det var en förjävlig dag iallafall.
Enda positiva var väl att vi fick pizza på båten idag, och kaka! Yey! =P

Efter jobbet så gick jag och åt med Hasan på dara darek. Det var riktigt gott och äta ordentligt egyptiskt istället för att äta spagetti och köttfärssås.
Efteråt så letade vi efter ett syställe som kunde fixa min bikini som gick sönder idag och som kunde fixa Hasans trasiga blixtlås till hans shorts. Vi hittade det efter 20 minuters runt virrande.

Nej nu får vi se om Johan eller någon hör av sig om kvällen för jag vill ut! annars så får jag väl gå och lägga mig.

Simma lugnt! tjing!


5 December

2010-12-05
22:45:41

Tjenixen! Haft en sjukt bra dag ute på sjön idag. Vaknade upp på helt rätt sida med lite hjälp, och det vart en helt perfekt uppstartning! Måste göras om, MYS!
Iallafall så var jag på Hurghada med Britta och Ameer, och vi hade Giftun idag. Det var tre båtar till som gick ut till Giftun så vi var verkligen inte ensamma. Tror vi var 9 colona staff som var ute där idag.

Iallafall efter jobbet så har jag vart på Glögg party! Fy fan va gott det var med glögg och julmat! Nu behöver jag inte se det på ett tag! Mums!

Jaja nu ska jag sova. Tjing!







Kväll

2010-12-04
19:59:31

Hejsanhoppasan!
Har vart en härlig slappardag idag efter infomötet på Empire.
Det var ett långt men roligt infomöte jag var på idag. Guiden från fritidsresor var spännande att lyssna på.
Kan ta allt från början, för det första så snodde Detur lokalen som vi skulle vart i på Empire, så vi fick gå till Empire Beach för att där skulle vi få en annan lokal. Dock så hade någon snott lokalen där också så vi fick stå och vänta en lille stund för att vi skulle få en lokal.. Sen fick vi tillslut en lokal.
Guiden pratar på som vanligt, dock så när hon kom in på jalla bussarna så hade hon ingen koll på bussarna så hon frågade mig mitt upp i allt om jag åker bussarna. Självklart sa ja att jag gör det nästan varje dag. BRA sa hon, då kan ju du berätta hur det går till.. Haha. Ja så jag fick gå upp och prata om BUSSAR?! Haha. Roligt =P
Sen fick jag prata om röda havet, fick många kunder idag. Dom lyssnade flitigt och många kom och hämtade material och frågade frågor efteråt. Fick även en som ville göra kurs, och sen ett par som ville testa på dyk =) Skojj!

Sen så efter mötet käkade jag lunch på nå kyckling hak. Alltså va fan säger jag bara. Orkar inte dra hela konkarongen men det var komplicerat att få kyckling idag iallafall. Och pizzan smaka bara ost.. Usch

Sen har jag bara latat mig heeeela dagen framför tvn och datan!

Köpte en mjölk för en lille stund sen, och när jag druckigt ganska mycket konstaterade jag att det var klumpar i. Den luktade inget eller något sådan. Så jaaa, jippie. Magsjuka nästa... Igen?! Jävla fitt skit....

Åhh känner mig ensam här i min säng, suck.. Vill ha sällskap.. Jaja.. Whatever..

Simmalugnt! TJING!


4 December

2010-12-04
07:55:18

Åååh va jag stör mig på tuppen i lägenheten brevid, den galer med jämna mellanrum och jag hatar det! Kan ingen tysta ner detta djur??
Nog med negativa ord nu, VAD GÖR VI NU KÖR VI!
I och med det så efter Viking igår så gick jag, johan och juho till burgerking och jag lyckades med min charm att flirta till mig en extra pommes. Mums! =)

Till idag, nu ska jag ta och klä på mig och äta lite knäckemacka, sen ska jag till Empire Hotel och vara med på info möte. =) När jag kommer tillbaka hoppas jag på att någon där hemma vill skypa med mig =)

Simma lugnt!


3 December

2010-12-03
18:52:26

Helt galet hur fort tiden går, jag har vart här i 2 månader och det känns som om jag kom igår. Fast ändå känns det som att jag var här jätte länge. Det är en konstig känsla, men jag har iallafall konstaterat att det går sjukt fort.
Idag har jag haft skit kul, har haft 3 duktiga snorklare själv idag på Capten maget. Så har kunnat simma långa turer idag och kunnat njuta av vårat fina underbara röda hav =) Såg bland annat en Barracuda, en lionfish och en Muräna. =) Najs!
Var ju med Dykare på båten också vilka var Jocke, Katri, Juha och Anu! Vi besökte Aquarium W, Talata och small magawish. =)

Det var bara 3 båtar idag som gick ut med snorkling då ikl. jag som hade 3 snorklare. Så väldigt lite gäster.
När vi kom tillbaka till DC så hade jag inventering med Ameer. Jag kan ju säga att jag gjorde det mesta idag från att sortera fenor till att tvätta och hänga upp alla masker.. Roligt att när man är så några att alla hjälper till... Vart sjukt irriterad iallafall. För vi var inte många idag och då kan man faktiskt hjälpasåt... Men skitsamma, då vet man vad vissa går för. Man skall behandla andra som man själv vill bli behandlad.

Efter jobbet så vart det att betala internet på Etisalat och sen käka på El daradarek med massor med staff =) Roligt när så många går till samma ställe! Väldig team känsla över det hela =)

Jo igår konstaterade jag att jag har fått någon annans nya staff tröjja, alltså fan för tvätterierna här. Dom blandar ihop allas kläder. Jag har fått en storlek S när jag har M.... Så någon av tjejjerna har min tröjja och jag har någons. Va satan..

Iallafall imorgon är jag ½ off igen och då ska jag till Empire och hålla infomöte kl 10. Så blir förhoppningsvis lite senare ikväll då Viking har BBQ kväll.

Tog en bild här om dagen på dom här fina, rena sopbilarna som dom använder här. Riktigt bra alltså.... Alltså fy fan..


Bara för att jag har lyssnat sönder den här låten nu varje kväll =P


Simma lugnt!


2 December

2010-12-02
20:50:51

Ja jag vet att jag inte skrivit på några dagar. Har vart lite upptagen. Vet dock inte med vad, haha. Jo juste, någon kväll var jag på Viking eller flera kvällar... Men idag kan jag göra en lille uppdatering.
Igår hade jag och Christina en ½ dag off. Jag hade info möte ute i öknen på Saraya, och Christina hade på  Aquamarine. Iallafall så efteråt när jag kom till DC och skulle hämta en grejj så frågade Ayman om jag ville ha skjuts till stan. Shore sa jag då han sa att det bara skulle ta några minuter. SHORE!Egyptiska minuter är som pappas tid.. Säger han 5 minuter så menar han en timma. Så är egyptsierna, så det är ju tur att jag är van ;)
Iallafall när han väl var klar så fick jag testa på att vara riktig egyptsier genom att jag fick sitta på ett flak med massa syrgastuber på. Hahaha, fy satan va jag skrattade när jag insåg att jag kände mig som dom på tvn som sitter på pickup flaket i såna dära africanska naturprogram. Haha =) Det var lite kul.

Iallafall så käka jag lunch med Christina igår och sedan så åkte vi till Magawish och RED HÄST på stranden =) Super mysigt!

Lite bilder från dagen:









Käkade meed Christina, Gunnar, Juha och Juho på Cafe delmar. Det var en FANTASTISK upplevelse måste jag säga. Åt nachotallrik, och fy satan va jag njöt att äta något annat än denna jävla egyptiska mat. Är så trött på att antingen äta fallafel, spagetti, kofta eller kyckling. Så var riktigt lycklig och mätt när jag gick därifrån. Sen igårkväll fick jag besök av Johan som joinade mig och såg på film, karate kid vart det =) Den var bra, dock somnade jag i slutet för att jag förstod att han skulle vinna...

För att övergå till idag så har jag idag vart på FDS med Jouni på Abu mosad, och vi var med dykare också. Det var najs =) Dock känns det att det börjar bli kallare för idag blåste det mycket och men vattnet var väl sisådär 27-28, men ändå.
I morse när Gunnar kollade på termometern så var det 20 grader vid 7 tiden, så det börjar bli vinter helt klart. Brrr..

Jo och jag lever och har inte blivit haj biten. Det var i Sharm el sheikh som 3 ryssar blivit haj attakerade. Lite mycke rom där kanske? -oooh vilken fin liten delfin. Ajj!... Fiffigt =P
Men iallafall så är hajar simkunniga så hoppas att någon kan simma förbi mig någon dag, det vore as ballt!

Simma lugnt där hemma, hörde rycktesvägen att det är opratligt och icke nämnbart kallt hemma.
Såg på BBC imorse att det är snökaos och inställda flyg uppåt Europa. Hihi ;P Nej nu var jag elak! TJING!



RSS 2.0